dinsdag 8 november 2016

Herfsttourtje door de Dentelles de Montmirail - deel 2 - zichten op de wijngaarden, de Dentelles & La Roque Alric

Deel 2 van ons favoriete herfsttourtje hadden jullie nog tegoed. Gedurende de hele tour doorheen de glooiende terraslandschappen van de Dentelles, vind je 360° waw-zichten. Je kan erop losschieten met je fototoestel of gewoon in stilte genieten. Wij kozen voor een combinatie van beide.

We reden van Le Barroux en de zichten van de Mont Ventoux, uit deel 1 (hier), richting La Roque Alric en Suzette. We hadden er echter niet op gerekend dat er die dag ook een rally plaatsvond zodat we geen wandelingetje konden maken in Suzette en dan rechtstreeks naar Malaucène zouden kunnen rijden ... maar ach, er zijn lelijkere omwegen dan langs Le Barroux. ;-)

Voor meer woorden over de Dentelles en La Roque Alric verwijzen we graag naar de (herfst)blogposts van vorig jaar:  hier en hier. Ook over Suzette hadden we het toen ook, al hebben we aan dit prachtige dorpje eerder al eens een hele blogpost, met zomerse en dus groen gekleurde foto's, gewijd (hier). Het lijkt ons onnodig om hier in herhaling te vallen.

Het is hier 'beneden' onophoudelijk prachtig nazomer/herfstweer, net als op onderstaande foto's. Het contrast met de top van de Mont Ventoux was vandaag dan ook gigantisch. Boven hangen witte/grijze sneeuwwolken en de toppen van de bomen zijn er allemaal voorzien van een wit laagje. Of hoe bijzonder de natuur kan zijn... en wat een 1700m verschil in hoogte kan betekenen... Beneden net geen 20°C en heerlijk terrasjesweer, boven gevoelstemperatuur van -20°C. De top van de Ventoux werd dan ook vandaag om 16u gesloten voor alle gemotoriseerd verkeer, gedurende de volgende 4-5 maanden. Het skiseizoen kan op de Mont Serein van start gaan!


2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's alweer. Ik kan het me amper inbeelden hoe dat is, de top besneeuwd en bij jullie nog zo warm. Wonder van de natuur!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dikke merci, Isolde! Ja, straf, he... voor velen onvoorstelbaar, hoor, maar helemaal waar ;-) Liefs, Dina

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...