dinsdag 24 april 2018

Culinair * Pont de l'Orme * MalaucèneOver smaken en kleuren valt niet te twisten (en is het aanraden best moeilijk), dus ziet u hier niet al te vaak culinaire of gewoon lekkere adresjes passeren... maar na onze -alweer - uitstekende ervaring vandaag in de Pont De L'Orme in Malaucène, konden we u deze echt niet onthouden.

Draai je de - weliswaar nog hobbelige - met lindebomen omzoomde oprijlaan op, dan ervaar je een bijna filmisch Provençaals gevoel. Het belooft er alleen maar beter op te worden want ... 


nu ook bij hen hun glycine volop in paarse bloemenbloei staat (zie hier voor een impressie bij ons in de B&B), is het terras nòg mooier. Met zichten naar de kerk en de point de Vue van Malaucène en uitkijkend op het meertje van les Palivettes, vraag je je telkens weer af hoe het er hier doorheen de jaren zou uitgezien hebben.


De sfeer die gecreëerd wordt is er eentje van stijlvolle eenvoud, rust en genieten, ook al zoeven er aan de tegenoverliggende prachtige platanenlaan veel rijwielen voorbij. De juiste muziek draait en de natuur kirt erop los. Het terras is heerlijk koel. In de winter is het binnen warm en gezellig. Apéro (of Gin want voor de liefhebbers is er een hele bar!) kan je nemen in de gezellige Butterflychairs of binnen in de zeteltjes.


Gezien de eigenaars Belgische investeerders zijn, werd er gewerkt met de Belgische Bea Mombaers voor een unieke, stijlvolle inrichting. Serviesgoed 'Surface' door Sergio Herman en enkele meubelstukken werden geleverd door het Belgische Serax. Vooral de lampen van Muller-Van Severen vinden wij de juiste toef bij het authentieke pand.


Het team is Provençaals met  chef Alexandre Dedde (voormalig in Le Laurier in Faucon) die in de keuken de plak zwaait en zorgt voor originele & bijzondere Provençaalse plats.

We kozen vandaag de degustatiemenu (enkel 's middags) aan €19 en genoten van 2 lekkere schilderijtjes. 's Avonds dineert u à la carte of volgens het 3gangenmenu aan €38.


Meer info:

Pont de L'Orme
Route de Suzette
Tél: 0490 46 17 50
E-mail: info@pontdelorme.com
Straf genoeg nam ik al enkele malen mijn fototoestel mee dus zie hier nog wat sfeerbeelden van afgelopen zomer en in oktober 2017.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...