woensdag 12 mei 2021

à la piscine 2021


Een update van onze poolside anno 2021.


We ruilden de houten tafel voor een licht olijfgroen exemplaar dat complementair is bij het azuurblauwe van ons zwembad. Contempleren ahhh.




We kochten dikke nieuwe witte ligkussens waar onze blauwe kussentjes, met grafisch motief als op authentieke betontegeltjes, en de nieuwe zachte lichtblauw gestreepte zwembadhanddoeken mooi op uitkomen.







De foto's werden genomen op 24 april. Inmiddels staat de tuin nog veel weelderiger dankzij de regen die we afgelopen weekend kregen - een goede zaak alvorens de droge zomer ons verblijdt-. We voorzien de tuin enkel van bronwater en bewateren niets extra. We kozen alle beplanting zo dat ze extreme droogte en brandende zon aankan. Zo blijft de tuin ecologisch in evenwicht en wordt er geen kostbaar water verspild. Hier in de Provence is dat de meest logische keuze.

















De Cécile Brunner roos groeit elk jaar weelderiger en dit jaar lijkt ze op haar mooiste tot nu toe te staan.






Natuurlijk hoort er aan het zwembad een heerlijk eigen rosétje, Rosé du Taulisson met nieuwe zelfgetekende etiketten, en een goed boek bij!




We plantten een 'rose pleureur', een treurroos met doorhangende takken, die als steun een parasol uit ijzer kreeg. Een sfeervol plekje bij onze houten ligbank aan de andere zijde van het zwembad, onder de eiken bomen en tussen de lavendel en laurier roses.


Meer info over onze B&B leest u op onze site:

lesoliviersdutaulisson.weebly.com

of op instagram:

Instagram.com/lesoliviersdutaulisson

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...