zondag 19 april 2020

Vaison-la-Romaine * La Bartavelle






In het hart van het hedendaagse Vaison vindt je, net buiten de drukte, La Bartavelle.
Een goedgekend en druk bezocht adresje. Eerst passeer je het voormalige huis met mooie muurschilderingen waarin het restaurant vroeger was. Hier vind je de inkom niet, maar draai je de hoek om, dan zie je de hedendaagse ijzeren poort met uitgelaserd logo.






Je eet er dagvers en copieus, typisch Provençaals maar dan wel in een hedendaags jasje.



Het terras is aangenaam en zit gegarandeerd op zonnige dagen overvol. De drukte valt goed mee, je zit er nog steeds rustig maar in een gezellige drukte. Reserveren is een absolute must. Bent u graag gegarandeerd van zon dan wel van veel schaduw bij de lunch, vraag er zeker naar! 's Avonds is het er heerlijk vertoeven en is de zon achter de hoek verdwenen.



Er is keuze in verschillende menu's met verschillende opties. Afhankelijk van de hoofdingrediënten (soort vlees of vis), wordt de menu duurder. De garnituren of groenten zijn vaak hetzelfde bij de verschillende plats. 's Middags kan je er ook de keuze maken voor een extra voordelige lunchmenu, die zeker zo goed is als de andere menu's. In de meeste restaurants in de Provence eet u, zoals we al vaak schreven, 's middags het voordeligst.



Bij het aperitief vooraf krijg je meteen een goede portie hapjes. Wees voorzichtig, hoe lekker deze toastjes met verschillende tapenades en olijven ook zijn, er volgt daarna nog meer dan voldoende!



Het eten is ongecompliceerd en smaakvol. 



Vorig jaar medio september gingen we er met z'n twee lunchen en namen we uitgebreid foto's om een goede impressie mee te geven. Guy ging voor de middagmenu (€17) terwijl ik de tweede menu (€29) koos. Hij startte met bouillabaisse, ik met een tartaar van forel. 









Bij de desserts 's middags kan er ook altijd gekozen worden voor 3 smaken ijs. Het bordje werd nog aangevuld met andere snoeperijen:


Mijn dessert werd een moelleux met een panna cotta van rode bessen:


Bij de koffie worden standaard ook enkele verse mignardises geserveerd. U komt gegarandeerd verwend en voldaan van tafel. Tijd voor een siëste erna lijkt ons ideaal... 


Meer info:

La Bartavelle
Rue Camille Pelletan 
84110 Vaison-la-Romaine

Tel: +33(0)490.36.02.16 


Noot: We vinden het belangrijk om alsnog verder te bloggen over alle moois en lekkers dat de Vaucluse rijk is want binnenkort wil iedereen wel weer heerlijk komen genieten... daar zijn we zeker van!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...