woensdag 23 december 2020

Styling the season - blue

Welkom binnen bij ons ... voor een gezellige decemberdag in de orangerie!

We komen al helemaal in kerststemming en dekten afgelopen weekend de tafel sfeervol in. Ook al zijn we dan hier enkel steeds met z'n vieren ... sfeer scheppen is altijd fijn! Genieten doen we met elkaar. Natuurlijk kan en moet dat, zeker nu. Het leven is veel te kort om te kniezen. We zijn hier veilig en wel op ons domein.

Ik kocht gewassen linnen stof in ene indigo-donkerblauw-paarse kleur op de markt in Malaucène en maakte er een nonchalant tafellaken mee.


Lavendelpaarse yoghurtpotjes van La Fermière (een familiebedrijf uit de Provence) vulden we met hyacinthen. We vulden de tafeldekking aan met paarse theelichthouders van Iitala, enkele olijftakken, lavendelplantjes (van Sia, die we 10 jaar geleden in België nog kochten) en gestreepte linnen servetten van Dille & Kamille. Als feestelijke toets kozen we ons gouden bestek en knoopten het samen met een jutetouw.


Het handgemaakte servies zelf kochten we in Avignon.


Voor de rest is onze orangerie best neutraal qua kleuren, vooral veel natuurtinten van de stenen palen en muren, maar ook donkere houttinten, beige en carameltoetsen in onze kerstboom. Daar past alles mooi bij. De groene kransen zijn eenvoudig en zelf gemaakt van klimop uit de tuin.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...