vrijdag 9 juli 2021

Pernes les Fontaines * Domaine & Auberge de la Camarette

Familiebedrijf, wijngaard en auberge, La Camarette, is één van de eerste wijndomeinen die ons hart stalen op onze reis van een jaar in 2013-2014 (zie oa hier). Het is een magnifiek familiaal adresje dat heerlijke biowijnen produceert. De 2 (klein)dochters van de originele vigneron runnen nu het domein samen met hun echtgenoten, waarvan Hugues de keuken van de auberge leidt. 

We zijn tevens fan van hun bubbels en wijnen zonder sulfiet maar vooral van hun filosofie.

Gelegen buiten het centrum van het mooie Pernes-les-Fontaines met een ongelooflijk mooi zicht op de Ventoux, is het de moeite waard om er naartoe te rijden en het te gaan ontdekken.


Op hete zomerse dagen is het heerlijk koel in hun degustatieruimte...


Op vrijdag- en zaterdagmiddag en 5 avonden per week kan je in hun auberge terecht voor een heerlijke huisgemaakte menu. Bomvol smaak en liefde. Voor de mooie prijs van €38 geniet van je van een huisaperitief met hapjes, entrée, plat, dessert, alles aangevuld met glaasjes huiswijnen. Reken er nog een koffie bij en dan heeft u (h)eerlijk getafeld voor €40.







We beginnen bij de koffie en lopen helemaal terug naar het aperitief. Genieten ten top.







Bij de gazpacho werd een heerlijke sorbet van pastis geserveerd. Voor onze kids werd at aangepast naar een sorbet van zoete paprika. Délicieux!






Alleen al het lezen van de menu doet watertanden... Voor het hoofdgerecht is er steeds keuze tussen vis & vlees. Beiden waren aan te raden!





Arrivée en plein soleil om daarna heerlijk koel onder de bomen te tafelen... Er is parking voor het restaurant maar ook koel achteraan onder de platanen, mèt zicht op de Ventoux. 




Meer info:

Domaine & Auberge La Camarette
Famille Gontier
439 Chemin des Brunettes
84210 Pernes Les Fontaines

Reservatie is zeker aan te raden!

Tél + 33(0)490.61.60.78
Web: https://www.domaine-camarette.com/

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...