zondag 23 september 2018

Vaison-la-Romaine * Bistro Du'OEen ware parel die we u eigenlijk al te lang onthielden...
Bistro Du'O in Vaison-la-Romaine.


In het oude Middeleeuwse gedeelte van Vaison-la-Romaine, la ville haute, vindt u de oude paardenstallen van het kasteel. In dit bijzondere gebouw met gewelfd plafond en authentieke vloeren, huisvest het prachtige restaurant Bistrot Du'O.


 

Met gekende chef Philippe Zemour aan het fornuis, wordt resoluut de kaart getrokken van een seizoensgebonden keuken  mèt lokale producten voorop. Een verfijnde, subtiele keuken, die u van begin tot einde laat genieten, wordt hier op tafel getoverd.


We lunchten er wederom afgelopen week en kozen de ongeëvenaarde lunchformule (3 gangen) van €28, voorafgegaan door een extra aperitief met hapjes.


Bent u niet bekend met de wijnen (uit de regio), dan helpt partner Gaëlle (op de eerste foto te zien) u graag op weg om een excellente keuze te maken bij uw geselecteerde gerechten.Aangezien het restaurant voor een sensatie des ogen en smaakpapillen zorgt, namen we telkens weer veel te weinig foto's, maar zie daar... afgelopen week zorgden we dus wel voor wat beeldmateriaal.Het interieur is prachtig in al zijn historie en wordt harmonieus verzoend met de kwaliteitsvolle aanvulling met zwarte meubelen en details. Alles is tot in de kleinste puntjes af (zullen we ze allemaal eens opsommen?!)! De kristallen glazen (te koop in hun kleine boetiek!) laten de dranken dan weer mooier en beter tot hun recht komen.

Jammer dat er nog steeds geen echt terras bij het restaurant hoort, maar daar wordt naarstig aan gewerkt. 


De lekkere huisgemaakte gourmandises bij de koffie laat niemand liggen...


Meer info:

Bistro Du'O
Rue Gaston Gevaudan
84110 Vaison-la-Romaine
Website: www.bistroduo.fr
Tél. (reserveren!): 0490 41 72 90

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...