woensdag 10 april 2019

Wandelen * Combe de Canaud

We kozen dit weekend (2 weekends geleden ondertussen) ervoor om eens een 'gemakkelijke' wandeling te plannen. Gemakkelijk volgens de Franse boekskes en voor ervaren stappers, weliswaar.

We reden naar het pittoreske Flassan aan de Zuidkant van de Ventoux om er de wandeling doorheen de Combe de Canaud, ooit gemaakt door de leerlingen van de scholen van Bédoin & Flassan, eens te gaan ontdekken.

Het zijn de afgelopen dagen best wel 'raar' weer (lees: begin april toen we deze blogpost begonnen te schrijven) geweest, van superzonnig en warm tot ronduit miserabel. Op de top van de Ventoux heeft zelfs weer gesneeuwd! Het levert natuurlijk wel mooi beeldmateriaal op, van een combinatie van kersenbloesems beneden en een zachte witte dons boven.








De wandeling start langs de weg naar de Combe om doorheen de combe zelf en de bossen te vervolgen. Gewoon prachtig.










De kids vinden het helemaal geweldig om vrij met ons 4 de natuur in te trekken. Onze speeltuin!




Wij wandelen en ontdekken altijd alles op ons gemak, daardoor lijken onze wandeltijden natuurlijk wel wat trager. Afhankelijk van hoe je graag zo'n wandeling doet (sportief, snel, rustig, met veel pauzes, ...) zit er natuurlijk heel wat rek op gemiddelde snelheden en tijden).

 


Bovenaan bevindt zich een rotsformatie 'Tourreù(s)') waar er menselijke resten en poterie van 3000 jaar geleden zijn teruggevonden. Tevens diende dit stukje natuur als 'wachttoren' in de Middeleeuwen.



Oude karrensporen van de Romeinse tijd:



De lucht was wat ijler dus de zichten pakten wat minder op foto maar waren er daarom niet adembenemend om. 


Op de plateau wandel je naast een kanaaltje waarlangs ze in vroegere tijden het regenwater lieten stromen, om daarna te recupereren in het piepkleine 'écluse du Grand Zène' (watervoorraad voor huiselijk gebruik). Een plaatsje ter bezinning en verfrissing.




Afsluitend deden we nog een toertje in het pittoreske Flassan om lekker met pizza's af te sluiten bij onze vrienden van Pizza Paradiso in Bédoin.












De wandeling duurt 3u en is zo'n 9km lang. Een kaartje en routebeschrijving liggen te wachten op de gasten van onze B&B en onze Maison & Maisonnette 



Wie graag zich digitaal voorbereidt, kan dat doen aan de hand van onze Strava.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...