woensdag 17 april 2019

L'orangerie * a sneak peek



Ooo ja, het is woensdag en dat betekende renovatiedag op onze blog - herinnert u zich ook nog onze woensdag - renovatiedag (klik hier om ze allemaal nog eens te herbekijken) ?! Het is enige tijd geleden maar vandaag laten we met trots al een sneak peek zien van onze nieuwe orangerie.

Hieronder eerst enkele foto's met het vroegere beeld dat drastisch zou veranderen/veranderd is:





Eerst sneuvelden de dikke zomereiken. Al bleken vooral hun wortels het kwaadste werk! De palmboom mocht een verdieping lager zich opnieuw wortelen en de niveauverschillen werden met spierkracht en véél kruiwagens weggewerkt.



De bouwvergunning liet tot de uiterste datum op zich wachten aangezien we hier in een beschermde zone wonen, met als belangrijkste omgevingsfactoren de Chapelle St Sépulcre & de Mont Ventoux.

Desalniettemin werd - mede door ons gestaafd dossier vol authentieke Provençaalse elementen - ons de goedkeuring finaal gegund.

Pas een maand geleden werden de bouwwerken eigenhandig aangevat.

We bouwden een orangerie aan de Westzijde van onze woning. Het zal de ontspanningsruimte voor de gasten (en ons) zijn maar ook  de plaats waar onze ontbijten en diners geserveerd worden, tenzij het buiten onder de glycine (blauwe regen) natuurlijk nog véél aangenamer vertoeven is. En tevens zal het onze 'winter'tuin, orangerie, dus zijn.

Voor de materialen werd gekozen voor een traditioneel Provençaals & authentiek zwaar houten dakegebinte met antieke dakpannen (onze site heet niet voor niets 'le Taulisson', zie hier), waarvoor een charpentier en zijn team uit Malaucène, met hun expertise, instond.










De kalkstenen loodzware palen werden met manmacht (enkel Guy & mijn vader) geconstrueerd met bijzonder zware stukken uit de carrière van Crillon-le-Brave, als echte Romeinen... pilaren voor de eeuwigheid.

De muurtjes werden met natuurstenen uit Beaumont gezet.

Binnenkort volgen nog de ijzeren ramen die door de smid in Malaucène op dit eigenste moment gefinaliseeerd worden.

We werken nu koortsachtig voort om alle laatste details af te werken alvorens de volgende gasten verschijnen, zodat zij optimaal kunnen genieten van een mooie omgeving (ipv een bouwwerf ;-)).

Meer en mooier beeldmateriaal volgen snel!








Op een avond (2 weken geleden voor de glycine bloeide!) nam Clarice ook mooie foto's van de overzijde. Zo zie je de situatie van onze B&B tegenover onze kleine hameau van 30 inwoners goed en zie je mooi een symmetrie in ons huis, links & rechts van het hoofdgedeelte. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het lijkt alsof de orangerie er altijd al bijhoorde...




Meer info over onze B&B vindt u op onze website:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...