zondag 17 november 2019

Herfst in de orangerie

November is de maand waar we altijd, na alweer een heel mooi (lang) seizoen met fijne gasten, tijd uitrekken om verschillende puntjes van ons wensenlijstje aan te pakken.




 









We schoten als eerste in gang in onze orangerie (zie hier om te zien hoe we deze bouwden in het voorjaar van 2019 en hier voor het allereerste ontbijt dat we erin serveerden èn hier voor andere sfeerbeelden). We (en onze gasten met ons) hebben zeker wel al genoten van mooie ontbijten en diners die we erin mochten serveren maar het kriebelde nu echt wel om enkele ‘details’ af te werken.


Landelijk en rustig als we wonen, willen we ook binnen een kalme en serene sfeer creeren die zorgt voor een optimale ambiance. Gezien ook de beschermde zone waarin we wonen (natuurgebied van de Mont Ventoux en de Kapel St Sépulcre van de XIIe eeuw), moesten we het authentieke kader met nobele materialen waarmee kon gewerkt worden, ten alle tijde garanderen.

We bruinden de verouderde balken om ze nog meer een authentieke uitstratling aan te meten.
- alsof het nooit anders geweest is -.

De witgeverfde panelen kregen een laag huisgemengde pigmentverf zodat ze nu leemkleurig met onregelmatige vlekken zijn en dus eveneens meer authenticteit uitstralen.
-alsof ze er altijd al waren - .


Van de vensteropeningen naar ons oorspronkelijke huis toe maakten we boekenrekken met Franse eik.

De geëmailleerde groene Godin-houtstoof die we al in het voorjaar kochten werd in werking gesteld. Het is een nieuwe kachel naar oude model en gemaakt in Frankrijk. Een deugddoende warmte nu de dagen korten en de avonden best wat kouder zijn.





Onze antieke schaaktafel die we kochten in Villeneuve-lès-Avignon werd meteen goed ingespeeld nu ze haar plekje voor de raam vond.

Dit weekend zorgden de kids ervoor dat de herfst naar binnen werd gebracht. Het is sfeervol om zowel binnen als buiten de veranderende kleurenpracht in de natuur te kunnen aanschouwen. Bij het bedenken van deze ruimte was het ook van in het begin de bedoeling dat we de omringende natuur zodanig naar binnen zouden trekken via de groten smeedijzeren ramen zodat de lijn binnen-buiten danig zou vervagen.



  



 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...