Op een hete zomeravond snorden we met ons geitje de heuvels in richting het slaperige Propiac via de Col net voorbij Merindol-les-Oliviers. Een oude familiehotel, waar ooit een bloeiend kuuroord was, dat moesten we nog gaan ontdekken.
Bij het hotel hoort een restaurant waar je ook kan gaan dineren als je er niet logeert. 's Middags wordt er geen lunch geserveerd.
Het was een zondagavond en het restaurant zat vol; alle tafeltjes waren gereserveerd.
Er is 1 menu (met amuse, entrée, plat en dessert) aan 39 euro en je kan ook à la carte eten als je dat wenst. Eigenlijk komt dat qua prijs bijna op hetzelfde neer.
We kozen een Gin Tonic van het huis (mèt OliGin van de île de la Barthelasse!) en van hetzelfde Avignonaise huis een Pastis als apéro.
Als wijn kozen we een biowijn uit Rousillon om te ontdekken.
Alle plats zijn een streling voor het oog en de smaakpapillen. De bediening is jong en attent. Alles is duidelijk heel goed georchestreerd en dat is heel fijn.
Chef in de keuken is Christophe Auguste die de familiale traditie van dit hotel voortzet met tevens een ode aan zijn andere voorouders die wijnbouwers en landbouwers waren. Er wordt met lokale bioproducten gewerkt die worden aangekocht binnen een straal van 60km. 80% van de wijnkaart is biologisch. Het hotel en restaurant volgt een ecologische filosofie en is daar heel bewust mee bezig, wat wij heel sterk appreciëren en opzoeken in onze restaurantbeleving.
De gerechten zijn traditioneel met een hedendaagse en originele inslag. Bijzonder smakelijk.
Meer informatie:
Hôtel Plantevin - Restaurant Auguste
75 Route devant Propiac
26170 Propiac
Tél: +33(0).4.75.28.02.42
Web: leplantevin.com
Reserveren is een must!
Er zijn geen andere restaurants in de buurt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten