Plein Air bestaat sinds 2020 en eindelijk vonden we een moment een tafeltje te reserveren! Het is een uniek concept waar we meteen warm van liepen: alles wordt gemaakt met lokale (max. 60km rondom), bio en uiteraard meest verse producten! Ze zijn zelfvoorzienend in electriciteit (zonnepanelen) en water (bron) op hun veld, in the middle of nowhere. Eigenaar en chef van dienst Felix, werd hier geboren, op dit veld, tussen Gordes & Venasque in de rotsen en bergen van de Monts de Vaucluse.
Om af te sluiten namen we ijsjes waarbij de keuze aan klassieke en originele smaken (garrigue, lavendel, chataigne etc) enorm is, alles gemaakt van schapenmelk. Vooral de 'garrigue' met tijm en rozemarijn is een aanrader!
Je zit er sfeervol tussen de eiken en de veekleurige lampjes rondom. Op zaterdagavond van midden juni tot eind augustus kan je er tevens genieten van een concertje.
Het restaurant is geopend van eind april tot begin september. Reserveren is een must! Check ook de site voor de openingsdagen en -uren want dat kan nogal wisselen afhankelijk van de hitte, droogte of juist misschien een enkel onweer.
Meer informatie:
Plein Air - Restaurant Paysan
2847 Route de Gordes
84210 Venasque
Tel: +33(0).9.82.12.59.78
Geen opmerkingen:
Een reactie posten