maandag 30 maart 2020

Een stukje Provence...



Een stukje van ons, 'les Oliviers du Taulisson' ...

Dat wordt ons nu steeds vaker gevraagd. Nu, in deze bijzondere tijden, wordt er verlangd naar een stukje puur, een stukje eerlijk en natuurlijk. Een stukje verlangen naar het Provençaalse landschap, zondoordrongen en Mistralgeblakerd.

We merken dat deze uitdagende, onzekere en nieuwe omstandigheden een 'shift' met zich mee brengen... naar eenvoudige waarden, genieten van de kleine dingen en (dag)dromen. Iets waar wij altijd al mee bezig waren en waar we nu rondom ons de veranderingen naartoe zien. Heel bijzonder. Zoals we beschrijven op de site van onze B&B 'genieten van de luxe van eenvoud'. Focussen op de goede dingen en reflecteren op zichzelf en/of de vanzelfsprekendheid van bepaalde zaken. Dichterbij brengen van gelijkgestemde of net tegenovergestelde zielen met oprechte interesse voor elkaar.

Vorige zondag 23 maart vroeg Charlotte van Vivi & Margot, zie ook in deze blogpost, ons om een livesessie op Instagram te doen. uit gezelligheid en oprechte interesse met elkaar. De wereld connecteren op een eenvoudige en leuke manier, zij vanuit NY, wij vanuit de Provence. Hier in de Provence was het de enige dag sinds zeer lange tijd dat het nog eens echt regende dus de internetconnectie bleek niet altijd top maar desalniettemin bleek het een oppepper voor heel veel mensen. Ons hart maakte een sprongetje vooraf maar vooral ook tijdens en zéker erna! Zoveel fijne reacties en berichten, dat verwarmde letterlijk ons hart en dat doet het nog steeds. Wie graag het interview herbekijkt kan terecht in de stories van Vivi & Margot op Instagram(hier). Dagelijks doet ze een nieuwe sessie met boeiende en heel verscheiden mensen overal ter wereld. Een aanrader!



Vele nieuwe mensen leerden we op deze manier kennen en we mochten èchte en oprechte berichten en reacties lezen. Velen volgen ons dagelijkse reilen & zeilen nu op Instagram (zie hier) dat doorgelinkt wordt naar onze Facebookpagina als u het graag daar volgt (zie hier). De vraag naar een extra stukje van ons, van ons stukje Provence, nam ook toe.

Zo is onze CADEAUBON populairder dan ooit tevoren. Een stukje Provence voor uzelf of voor dierbaren dicht of veraf, een kleine belofte om ooit weer te zullen reizen naar de zuivere en gezonde lucht van de Ventoux. De waarde blijft onbeperkt geldig dus u doet er niet enkel uzelf of iemand anders een plezier mee, maar ook ons! Alle informatie vindt u ook op onze website (hier).






Iets anders waar nu vaker naar gevraagd wordt zijn onze lekkere typische  biologische huisgemaakte verwennerijen. Letterlijk de smaken van de Provence in huis halen of aan iemand cadeau geven, kan natuurlijk het beste met deze lekkernijen. Deze zijn helaas niet zo vanzelfsprekend om op te sturen dus we zetten ze klaar voor als er een ritje door familie of vrienden naar België gemaakt wordt. Naar andere landen riskeren we het verzenden eigenlijk (nog) niet.

We maken, zoals elk jaar, onze eigen streekproducten, uit eigen tuin of van onze boerenburen.

We schreven in het verleden al over onze overheerlijke huisgemaakte flesjes en potjes gevuld met:

- onze eigen olijfolie (20162017, 2018)
- onze wijnen (2017 & 2018)
- onze confituren (2019)

OLIJFOLIE

Onze olijven uit de olijfgaard aan ons huis worden biologisch geteeld en plukken we handmatig met ons gezin in november, waarna we ze brengen naar een kleine molen in Malaucène waar uitsluitend onze eigen olijven geperst worden
(eerste koude persing, extra vièrge).
Enkel op deze manier kan een hoogstaande kwaliteit gegarandeerd worden.
Olijfolie kan 1 jaar bewaard worden in een donkere, afgesloten fles.
Dit jaar was de oogst van de olijven iets minder in hoeveelheid maar zeer goed in kwaliteit, vooral door enkele dagen van felle regen en wind, die de olijven van onze bomen rukten. We rapen nooit de afgevallen exemplaren op om een pure, biologische en kwaliteitsvolle olie te blijven garanderen. De mengeling van de drie olijfsoorten die onze tuin rijk is, Aglandau, Picholine & Tanche, maakt dat de smaak uniek is, zowel vol als fruitig.

We bottelen dit jaar wederom in de zware apotherkersflessen van 50cl die we afsluiten met een houten dop, zodat de fles ook mooi op tafel staat en handig is in gebruik.









WIJNEN

Onze eigen en unieke wijnen zijn gemaakt op basis van biologisch geteelde druiven, waarvoor we samenwerken met onze buren. De assemblage doen we zelf, samen met een goede vriend die de oenoloog is van de Cave van Beaumont en die ook voor andere wijndomeinen werkt. Op deze manier stellen we 3 kleine en unieke cuves (max. 200 flessen per kleur) van rood, wit & rosé elk jaar samen.

Voor de rosé gebruiken we Grenache & Syrah, deze is puur en licht en vooral ook zacht om te drinken, ideaal als aperitief of bij frisse saldes of visgerechten.
Voor de witte gebruiken we Grenache, Syrah, Roussanne & Clairette (in wisselende verhoudingen volgens het jaartal). Puur, elegant, droog maar ook fris van smaak, gaat deze witte wijn vlot bij veel gerechten.
Voor de rode wijnen kiezen we Syrah & Grenache. De rode wijnen zijn vanaf het begin vlot en eenvoudig te drinken. Naarmate de jaren verstrijken worden ze iets complexer maar steeds vlot om te drinken. De verschillende jaren gelijken op elkaar.

De wijnen kunnen bewaard worden: 1-2 jaar voor rosé, 2-3 jaar voor wit en 5-7 jaar voor rood. 

Onze wijnen zijn dit jaar uitgebreid met een nieuwe, volle rode wijn. Het is een aparte assemblage van Grenache & Syrah uit 2017 die we een jaar lieten rijpen op eiken vaten. Deze wijn doopten we toepasselijk 'Boisé des Oliviers'. Ze is gebotteld in in Bourgogne/Rhôneflessen en gesloten met een kurken stop om lang, goed en mooi te bewaren, tot 8-10 jaar.

Jammer genoeg ligt de printer stil dus onze etiketten ontbreken nog voor onze 'Boisé' maar ook voor de 'Goutte' van 2019 in wit, rood en rosé. Ook het bottelen van de wijnen is opgeschort in deze tijden.

Dat neemt niet weg dat we in onze kelder nog wat exemplaren liggen hebben van onze rode wijnen van 2016, 2017 en 2018.




ONZE CONFITUREN
zijn gemaakt op basis van biologische producten uit eigen tuin of van kleinschalige boeren/buren uit onze streek. Ze zijn van nature zeer zoet.
Confituren kunnen 1 tot 2 jaar in gesloten verpakking bewaard worden.

De smaken van onze confituren variëren volgens onze goesting en aanvoer van dagverse producten:
aardbei, aardbei-munt, kers, kers-lavandel, abrikoos, abrikoos-lavendel, braambessen, 4 seizoenen (een variëtiet van allerlei verse vruchten die we zelf invroren), herfst, loquat, sinaasappel (uitzondering op de rest: deze komen van Corsica dus ook Frans van origine!), muscat, ...





Wie graag een BESTELLING bij ons plaatst of gewoon meer informatie/prijzen wenst te weten, kan ons bellen of whatsappen op +33(0)769.76.20.24 of ons mailen op oliviers-taulisson@hotmail.com. Samen spreken we dan alle praktische details af.

Voor nu, hou het gezellig, positief en gezond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...