zaterdag 15 december 2018

Winterlunch mèt onze nieuwe olijfolie in primeur!



Elke zaterdag worden er verse oesters uit de Middellandse Zee verkocht in Malaucène. Wij kopen dan steevast (minstens) een dozijn - waarin 13 stuks zitten hier in de Provence - en paren dat met een zwaar granenbrood met olijfolie & peper en zout. Eenvoud ten top.



We profiteren van de winter om een eenvoudig maar subliem genietmoment te beleven op zaterdagmiddag. Het is toch weekend voor iets, niet waar? Tijdens ons zomerseizoen is die eer aan onze gasten tijdens het gezamenlijke diner 's avonds (maar ook dat vinden wij genieten als zij genieten ;-)).



In de winter betekent dat dat we uit de (Mistral)wind of eventuele briesjes, ons nestelen op het terras bovenop de garage, waar de zon ons het snelst verwarmt.




Vandaag namen we uitgebreid de tijd om foto's te nemen van onze wekelijkse eenvoudige maar overheerlijke lunch met een fris glaasje rosé èn in primeur de allereerste fles van onze nieuwe olijfolie van 2018!


Het was voor ons een bijzondere dag, met nieuwe, zware apothekersflessen, een uurtje eerder gevuld met ons eigen vloeibare goud, afgesloten met houten dop, wit verzegeld en bestickerd. We zijn blij met de esthetiek ervan. Kwaliteit moet gebotteld worden in een productwaardige verpakking.


Eind november plukten en snoeiden we 7 dagen lang met ons 2 al onze 53 olijfbomen. Ruim een maand later dan normaal, luisterend naar de natuur en goede raadgevingen van oleïculteurs. Het resultaat is een vollere olie die fruitig start, over tomaten naar een kruidige afronding gaat. Geen enkel jaar is hetzelfde maar de troebele (biologische) puurheid van onze olijfolie staat vast. Een bijzonder interessant natuurproduct met liefde gemaakt en ja, dat smaakt.









Voilà, ons weekend is goed ingezet. Hopelijk het uwe ook...
Maak er een gezellig weekend van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...