woensdag 27 maart 2019

Les Oliviers du Taulisson * glycine- & confituurpotjes


Onze gasten verwennen, dat doen we graag. 


Een leuk aandenken aan een verblijf bij ons meenemen naar huis is altijd bijzonder fijn.
Klik op onderstaande links voor de vorige blogposts over andere 'aandenkens':

hier voor onze notitieboekjes en potloden
hier voor onze drinkbussen
hier voor onze eigen wijn
hier + hier voor onze eigen olijfolie

Een idee dat al lang sluimert is om de zaadjes van onze 40jaar oude glycine (blauwe regen / wisteria) te planten om dan aan onze gasten - die dat wensen - als aandenken mee naar huis te geven. Met een eenvoudige en mooie vormgeving die bij ons past natuurlijk ... het werden zinken potjes met een ronde doorschijnende sticker met in wit de naam van onze B&B.



Onze glycine is eigenlijk het hele jaar door onze belangrijkste troef van het hoofdterras en steekt het magnifieke uitzicht graag de loef af. In de winter (zie bv. hier) als een kluwen van dode takken met lange erwten, die bij de eerste warme valavonden in februari en maart met luide knallen openspatten en een regen van dikke zaadjes achterlaten op ons terras. In april (zie bv. hier) als sterkgeurende en vrolijk paarse dansende bloemen boven ons terras met een paarse regen tot gevolg tegen het einde van april. En daarna (zie bv. hier), als een dikgroen schaduwdak zodat het op zelfs de heetste dagen het aangenaam vertoeven blijft op ons hoofdterras.

Veel vragen worden er dus rondom onze 'blauwe regen' gesteld, dus hoe fijn zou het zijn om enkele nakomelingen met onze gasten te kunnen meegeven?



Er is welgeteld 1 potje dat een knalstart binnen in huis bij de verwarming maakte... de broertjes en zusjes buiten doen het rustiger aan en laten nog even op zich wachten, ondanks het aanhoudende prachtige en warme lenteweer (met killere avonden natuurlijk). Mooiere en groenere beelden volgen ongetwijfeld later.


Ik profiteerde er vandaag ook even van om een kiekje te schieten van onze nieuwe confituurpotjes met een bijpassende vormgeving. Alle confituren maken we voor het ontbijt steeds zelf met enkel lokale fruitsoorten die we zelf kweken of die onze buurman teelt. Echt lokaal en biologisch dus, met vaak ook verrassende smaken en Provençaalse recepten ertussen als kaki, loquat, abrikoos-lavendel, watermeloen etc ... naast alle klassiekers natuurlijk. De soort confituur zal ik er telkens met witte stoft opschrijven om het geheel mooi sober te houden.



Meer info over onze B&B vind je op onze site lesoliviersdutaulisson.weebly.com of op onze facebookpagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...