maandag 25 maart 2019

Villeneuve-lès-Avignon * le Prieuré *

Villeneuve-lez-Avignon is absoluut één van onze favoriete dorpjes om in rond te struinen, maar vooral ook om prachtige brocante & antiek te snuisteren (zie ook hier). Op 45km en zo'n 45min. rijden (van onze Maison(nette) of B&B bent u er al vlotjes.



Afsluiten kan ter plekke steeds wel op een geïmproviseerd en overladen vol plastieken terrasje met oesters, zee-egels & garnalen, maar wij prefereren toch liever om in het stadje telkens weer een ander goed en liefst heerlijk rustig adresje te testen.



Na onze ervaring in la Cabro d'Or en de prachtige geschiedenis die  Jean-André & Geneviève Charial al geschreven hebben, kon een heerlijk lunchmoment in hun historische *****hotel met 1ster-restaurant 'le Prieuré' niet ontbreken.






Chef Charial gaf alle vertrouwen aan de jonge chef Marc Fontanne, die het restaurant zijn eerste Michelinster alle eer aandoet. Een verfijnde, smaakvolle en Mediterrane keuken met lokale ingrediënten die alle smaakpapillen laat sprankelen. Een lust voor alle zintuigen van begin tot eind. Net dat waar Baumanière voor staat.



De authentieke setting past uitstekend bij de perfecte bediening in alle rust. Alles is tot in de puntjes af en laat je vloeiend de middag op een gezapig mooi tempo doorbrengen. Met zijn parochiale tuin met rozelaars en blauwe regens, heeft dit gebouw en zijn tuin, waarvan de eerste stenen in de 14e eeuw werden gelegd, een zeldzame charme.



's Middags kan je lunchen voor amper €52, amuse-bouche, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en 2 aangepaste glazen wijn, die je samen met de sommelier beslist. Wij kiezen steeds om ook een apéro vooraf te bestellen, vooral ook om de heerlijke hapjes erbij te mogen ontdekken. De uitgebreide kaaskar lieten we aan ons voorbijgaan, al was dat geen makkelijke beslissing. Afsluiten doen we steeds met koffie (de intensiteit kan gekozen worden), waarbij de 4 mignardises (ook voor elk van de kids, die geen koffie namen!) voortreffelijk en zinnenstrelend onze magnifieke middag afsloten.







Woorden schoten ons tekort om achteraf de chef aan onze tafel te feliciteren. Le prieuré is een historisch waardevol pand waar de passie van het restaurantteam een mooie traditie, net als een authentieke & oprechte 'art de vivre' bestendigt.








Afsluitend maakten we een kleine wandeling door de oude kloostergaanderij, rozengang en langsheen de groentuin.







Alles komt mooi in bloei (foto's genomen op zaterdag 23 maart 2019). Binnen een kleine 2 weken zal ook hun glycine sterk geuren & kleuren!




Een topaanrader dus, waar zowel binnen als buiten het heerlijk tafelen is. Reserveren vooraf is wel een absolute must.





Meer info:

le Prieuré
7, Place du Chapitre
3040 Villeneuve-lès-Avignon

Tél: +33(0) 490 15 90 15


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...