woensdag 14 december 2016

Renoveren * grafische vormgeving


Woensdag is renovatiedag op onze blog. Vandaag laten we u de vernieuwde vormgeving van ons drukwerk zien; ook dat hoort bij 'renoveren', al is het in een iets andere zin van het woord ... ;-)

Oorspronkelijk maakten we 'frisse' (moeilijk op foto te vangen, die frisgroene kleur, blijkbaar) flyers ter aankondiging van onze chambres d'hôtes, in olijfgroen en wit. We kozen die kleuren om te verwijzen naar de hoofdtint van de kamers - wit - en onze olijfbomen (en wat we ook dachten dat de kleur van onze luiken zou worden) - licht olijfgroen -. Jammer genoeg kwam dit in illustrator veel beter tot zijn recht dan op gedrukt papier - een echte beginnersfout.


Het moest dus nog verder uitgewerkt worden om een sterk beeld te zijn, dat eenvoudig laat zien waar we voor staan.

De kleurkeuze was er snel en daar vertelden we eerder al eens over (hier en hier):
- wit want dat is nog steeds de hoofdtoon voor onze kamers 
- anthracietgrijs want dat is de hoofdkleur van onze luiken, tuinhuis en ijzerwerk
- goud om een tikje luxe toe te voegen en een kleur die mooi werkt bij de andere 2

De lettertypes werden een combinatie van een elegante schrijfwijze voor onze 'Les Oliviers du Taulisson' (gezocht totdat ik eentje vond zoals ik zelf mijn letters schrijf) en typmachine-tekst (zoals op onze websites en deze blog).

Als aanvulling komt overal mijn (zelfgetekende) olijftak terug, als ons symbool, in grijs of goud en afhankelijk van waar hij gebruikt wordt wat meer of minder flou.

We lieten al onze cadeaubon en onze etiketten zien. Op de foto's ziet u ook de aanvulling met al het andere drukwerk. Ontbreken nog: onze autostickers om de voor de hand liggende reden dat ze al op de auto kleven ... 


Het briefpapier:


De stempel:


De blocnotes die op elke kamer als verwelkomingscadeautje voor onze gasten zullen liggen, samen met onze eigen potloden:
Onze visitekaartjes:En alles nog een keertje samen, nu het nog kan:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...