vrijdag 30 december 2016

Renoveren * Picholine


Jeudi. Hoezo? Is het nu al donderdag? Lap, woensdag* renovatiedag vloog aan ons voorbij, maar ziehier ... een nieuwe renovatiepost tussen de feesten door!Over onze kamer Picholine schreven we hier ook al eens een stukje achtergrond. Ook nu is deze kamer nog niet volledig af (dat zal pas tegen maart zijn als alles stofvrij is in en om ons huis) maar wel al mooi genoeg (voor ons dan toch) om er al iets van te laten zien ... ;-) 
We kozen ervoor om deze kamer minimalistisch in te richten in tinten en texturen van wit en natuurlijke materialen.

Voor het bad en de wasbak kozen we een matte witte synthesebeton, die fluweelzacht aanvoelt. 


 

De meubels maakten we zelf op maat en kregen kalkwitte lagen verf. We hebben geprobeerd om hen een franse/Provençaalse touch te geven door ze imperfect en onregelmatig te stucen. Zo lijkt het alsof ze er altijd al waren... Misschien niet echt zichtbaar op de foto's maar wel mooi in 't echt.Enkel de bovenste bladen en de legsels maakten we in hout, sapin uit de Jura, wat we wit olieden. Zo heeft alles een zachte witte tint maar zijn toch de structuren en texturen verschillend en dat maakt het geheel boeiender.

De originele handgebakken tegels van de vloer, in hun bijzonder motief, komen door al dat wit veel beter tot hun recht.

De natuurstenen muur achter het bed, is het pronkstuk van de kamer. De stenen, waar ook heel (oud) Vaison-la-Romaine mee opgebouwd werd, werden ooit handgekapt in de oude Romeinse steengroeve op een kilometertje wandelen van ons huis.


De kunst van eenvoud. Daar gaan we voor in onze B&B. We willen onze gasten laten baden in de luxe van eenvoud. Hierbij kiezen we graag voor lokale of Europese ontwerpen, die ook nog eens hier gemaakt worden.

Voor de verlichting kozen we enerzijds de 'Teti' van Artemide, een designklassieker, anderzijds viel ons oog op de 'Ribbon', een nieuwer ontwerp.

Eenvoud voorop. Geen wonder dus dat we voor de Teti's kozen. Een tijdloos ontwerp van Vico Magistretti uit 1970, dat al jaren een bestseller uit de Artemide collectie is en in Italië gemaakt wordt.Als aanvulling op de witte basis van de kamer, viel ons oog op de 'Ribbons' voor de nachtkastjes en het entréekastje. Een ontwerp van Claire Norcross èn van Franse makelij, alleen dat al spreekt ons aan... het ontwerp en het metaal vallen gelukkig ook goed mee! Geen wonder dat deze lampen, ontworpen in 2004, in 2006 de Elle-designaward kregen.Het bed (180cm breed), het bureautje en de nachtkastjes gaven we zelf een witte laag olie en lak, zodat we uniek exemplaren hebben staan, met een landelijke ondertoon. We zitten hier uiteraard nog steeds op het Provençaalse platteland.
Als beddengoed werken we, net als in de andere kamers, met Frans linnen. Wat een heerlijk zacht gevoel onder nonchalant gekreukt linnen slapen...
De espresso-machine, het ijskastje en de TV volgen nog, samen met de linnen gordijnen.

Achter de deur naast de wastafel bevind zich de WC, wederom een uitgepuurd exemplaar.

Alle foto's werden weer 's avonds genomen, waardoor de frisse kleuren een warme gloed krijgen van de verlichting.En zo krijgt hier stilaan alles meer vorm...een magnifiek gevoel om alles dag na dag te zien veranderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...