woensdag 4 januari 2017

Renoveren * de mezzanine - ons plekje


De allereerste (renovatie)blogpost van 2017  en het is een kleintje om mee te starten ... maar met een grootse boodschap.

Anki van Zilverblauw verwees er al naar en dat was net wat ik dacht: 
Yoda zei het zo mooi in Star Wars: "your focus determines your reality". Hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet... Wij weten precies waar onze focus ligt in 2017.  Nòg meer France en Provence. Francofiel in hart en nieren zijn we en dat zullen we ook uitdragen. Het is wie we zijn, wat we willen en wat we doen. 

Eenvoud. Het zal'm dat zijn waar we onze gasten van willen laten genieten. De luxe van eenvoud. De Franse kunst van leven, eten, genieten en zijn. Franse klassiekers in een hedendaags jasje. Onze gasten even een andere 'focus' geven...

Clarice's favoriete pull van Bellerose herinnert er ons telkens weer aan 'Collect moments, not things'.

Focus op ervaring, op doen, op beleven... want net dat maakt een mens o zo rijk.

We wensen iedereen enkel het allerbeste in 2017, opdat het magnifiek mooi en rijk mag zijn.

Natuurlijk zaten we niet stil tijdens de feesten, maar we profiteerden er ook van om kleine en plezante taakjes tussendoor te plannen.Zo werkten we verder onze privé (zie hier voor de badkamer en de kinderkamer) af waaronder de raam in onze kamer, die van donkerbruin naar gebroken wit in veel laagjes ging... en zorgden we dat dit een klein en fijn hoekje voor onszelf werd mèt de nodige vintagedecoratie. Iets anders dan de rest van ons huis en de B&B; Een kleine ode aan het eerste deel van ons leven in België... met een uitgeselecteerd allegaartje aan meeverhuisde spulletjes èn 2 kerstcadeautjes.Als kerstpakje arriveerde eerst de o zo symbolische en mooie led-neon verlichting 'Liefde', een samenwerking van Qazqa en Zilverblauw.We gaven het vintage Tomadorekje, een familie-erfstuk een mooi plaatsje en brachten zo ineens wat meeverhuisd groen, als in moederdagorchideeën en een cactus, naar binnen.


Aan de andere kant kwamen 2 foto's op hout uit de jaren '70 te hangen, met luchtbeelden van ons oude Vlaamse dorp (toen ons eerste huis er helemaal nog niet stond) en het kapelletje waar we ontelbare keren langsreden.


 

Eronder hingen we de gelimiteerde editie van 'fabriquées à la main et avec amour en France' HeJu-hangers, een collaboratie met het Franse Oak Gallery.
De haakjes zijn niet enkel mooi; de tekst is ook net als wat wij hier met onze B&B doen... met véél liefde, eigen handen en lokale producten realiseren we elke dag een stukje meer van onze chambres d'hôtes.Onze vintage Eames-stoel (dè plaats om kussentjes in te fotograferen, vandaar nu een foto zonder ;-)) uit 1960 kon uiteraard niet ontbreken en moest mee verhuizen! Toen ik de foto's nam, dagdroomde ik meteen weg naar zalige namiddagse siëstes zo gewoon tussen het werken door, met een glaasje wijn bij de hand en een goed boek... of misschien een zalig groot kussen achter mijn rug, onderuitgezakt op de vensterbank, mijmerend over wat de dag ons brengt, terwijl man en kinderen beneden in het zwembad plonsen, ... of ... of ... ach, wat heeft ons leven hier nog moois voor ons in petto?!
Het mooiste van dit stukje van onze kamer is waarschijnlijk wel het schilderij die onze tuin is achter datzelfde raam... Alle foto's werden genomen rond 17u 's avonds; aan de ene kant nog een staalblauwe hemel, enkele kerstoverblijfsels in de bomen, en aan de andere kant een zakkende winterzon.In ieder geval paste het 2e kerstcadeau ook prima bij de setting... 'De vergeten zomer' van onze favoriete schrijfster Carol Drinkwater (zie ook hier). Wij zijn in ieder geval de zomer nog lang niet vergeten... de luchten blijven hier blauw, de lunches op het terras aangenaam, we krijgen het vertrouwen van onze toekomstige gasten die al uitkijken naar volgende zomer ... hoe kunnen we de zomer zo vergeten?! En zo vliegen we met gemak weer in de grotere werkzaamheden!

Fijne start van 2017 voor iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...