woensdag 18 januari 2017

Renoveren * Aglandau - kamer 1In het rijtje der 'bijna-af-gedeelten' zetten we deze week onze 1e kamer van de Aglandau, onze koppels/familiekamer.


Onze Aglandau is geen kamer in de klassieke zin van het woord maar is een apart gedeelte van ons huis. Er is voor de gasten die hier verblijven een ruim privéterras met een tonnelle (hier), waarlangs u de 1e slaapkamer van de Aglandau  betreedt. U kreeg een tijdje geleden (hier) ook al een goed beeld van de badkamer en de WC van onze Aglandau.Vandaag laten we u dus al een glimp van deze slaapkamer zien. Ik neem graag foto's met daglicht èn blog graag onze renovaties op woensdag... dus was het vandaag nog best haasten geblazen! De foto's hebben een blauwige schijn van de ondergaande winterse zon. Voor de zon onderging, hadden we niet meer de tijd om de ramen te poetsen en de tape te verwijderen, noch om kleine afwerkingsdetails (trekkers, centrale verlichting, de deur, ...) in orde te brengen, maar bon, het geeft toch weer een goed idee van wat de kamer worden zal. De foto's van een volledig afgewerkte kamer volgen dan weer later.We kozen in deze slaapkamer wederom voor tinten van wit: helderwit, gebroken wit, beige en hout met een vleugje zwart in de details. Zo komt ook hier de authentieke onregelmatige rode vloer van gebakken klei veel beter tot zijn recht.


In deze slaapkamer wilden we de keuze kunnen maken tussen lits jumeaux die licht uit elkaar geschoven staan of een ruim 2 persoonsbed (180x200cm) (zonder spleet tussen de matrassen!), zodat we gemakkelijk kunnen inspelen op de wensen van onze gasten. Om echt op z'n frans te genieten van een heerlijk bed, dekken we onze bedden op met soepel en nonchalant frans linnen. Al zal het er als we onze gasten echt ontvangen, nog 'net' iets netter uitzien ;-)
In al onze slaapkamers voorzien we een tv (met nederlandstalige zenders) en hier werd het bijpassend een wit exemplaar. 


Er staat tevens een Lui-espressomachine klaar zodat iedereen in zijn eigen privé ook kan genieten van een lekker kopje koffie.


Er is hier enkel een typisch Provençaalse ingemaakte kast, een placard, die achter crèmekleurige deuren schuilgaat en plaats biedt aan alle koffers en véél kledij (er ontbreekt nog een brede plank en 2 kleine planken wegens 'verfdroogtijd'). Voor ons geen zware kasten die de kamer ontsieren of bomvol zetten.


Het stoeltje en tafeltje zijn vintage familie-erfstukken uit de jaren '70.


Hedendaags en authentiek maken een mooie combinatie en maken een frisse witte kamer toch warm.

 


Voor en tijdens de renovatie, zag de kamer er zo uit:
 


En zo ziet u de kamer vanaf het privéterras:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...