woensdag 11 januari 2017

Renoveren * de leefruimteNu de kerstdagen achter ons liggen en ook sinds de passage van de 3 koningen de kerstversiering weer op zolder mag, werd het hoog tijd om ook ons 'kerstplafond' te laten verdwijnen.

De oorspronkelijke eigenaars kozen ervoor het plafond te laten matchen met de vloer, in een roestrode tint van grove platen, met roestbruine balken. Een donkere en sombere ruimte was het resultaat. Een klassieke keuze, 's winters 'gezellig' en 's zomers lekker donker tijdens de warmste maanden. Zie ook voor foto's in deze blogpost. Er zit iets in maar helaas niet voor ons. 


Ons hart ligt bij veel licht en wit en dat moest dus ook ons plafond  en ineens heel de ruimte worden. Zo komen de natuurstenen muren veel mooier tot hun recht.


Onze handen trillen nog na en onze bilspieren zijn nog stijf van de vele dagen schuur- en verfwerk die in ons plafond kropen, maar wat was het de moeite waard! 


De plafonds en muren werden helderwit gehouden, waartegenover het houtwerk licht opvalt in hun crèmekleur. De accessoires zijn eerder glaswerk, vintage hertenkopjes en hout met een vleugje groen.

 


Toen de gamins deze middag terugkwamen in een opgepoetst huis mèt gordijnen en een 'nieuwe' zetel, riepen ze uit "wij zijn precies in de hemel!".


En zo lijkt het ook; het plafond lijkt eens zo hoog te zijn, om nog maar te zwijgen van de tonnen licht die binnenvallen...


Al staan er buiten nog veel kartonnen met allerhande materiaal op ons te wachten, en dus gedeeltelijk de lichtinval te blokkeren, toch is ook de zon blij hier haar zonnestralen te kunnen binnenwerpen!


In deze ruimte zullen we ons ontbijt en de table d'hôtes serveren - al prefereren we natuurlijk dit buiten onder de glycine te kunnen doen - want al is het in de Provence veelal prachtig weer, ook hier kan het al eens koud worden. De wijn ligt in ieder geval al voor onze gasten klaar...
Hoe deze ruimte er oorspronkelijk en tussentijds uitzag, kon u al zien in deze blogpost..

En dit is dus het semi-eindresultaat ... want ook de haard verdient nog een reparatie- en opknapbeurt, er komt nog een stoere lamp boven de eettafel, de deur krijgt nog een klink, de TV wordt nog verplaatst en wat kleine ditjes en datjes worden nog verder aangepakt. Ja, hoor, verveling krijgt bij ons nog niet direct een kans. ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...