maandag 12 december 2016

Maxime is 10! * Arles & een wandeling in Beaumont

Dag en nacht wordt er hier doorgewerkt. De gamins doen dat wonderwel goed en helpen ons waar nodig, afgewisseld met veel gecross op en af onze tuin. Zij vinden aan al dat werken niets lastigs en zien vooral uit naar een stofvrij en mooi, gastvrij huis. Sinds 2013 zijn zij ook helemaal mee met onze grote droom en gaan daar volledig in op ;-) Heel fijn! Uiteindelijk zijn we steeds thuis voor hen en dat is het allerbelangrijkste. 

Nu Maxime op 4 december 10 werd, moest het wel 'tussendoor' iets speciaals worden. Op onze 'Fête des Gamins-blog' schreef ik een paar keer over zijn verjaardagen: 8 (mijn favoriete fotoshoot!), 7 en 6. Hij koos de afgelopen 9 jaren altijd een thema, waar hij toen van in de ban was, en ik zorgde voor de rest. We gingen daar toen volledig in op... maar niet nu.

Eigenlijk wist hij het niet. Eigenlijk moest hij niets hebben - om toch alleen maar rommel te zijn op zijn kamer, dixit de tiener hemzelve - maar wou hij vooral gezellig samen eenvoudige dingen doen èn niet werken, zoals lekker aperitieven in het zonnetje, taartjes bij onze bakkerin gaan halen, een wandeling bovenop de rotsen achter ons huis èn een uitstap naar òf de zee òf het Romeinse Arles. Zijn verjaardag was namelijk ook een memorabele dag - dixit diezelfde tiener - : "opa gaan halen aan de luchthaven van Marseille en onze papa gaan wegdoen naar de luchthaven van Nîmes, pfff... er zijn leukere dingen als je verjaart dus kunnen we beter een mooie uitstap maken!"

Bij onze 'uitstappen' dezer dagen wordt vooral enkel het aangename aan het nuttige gekoppeld wordt ... klinkt stoïcijns maar dat valt best goed mee. Wij kiezen eerder voor het woord 'focus'. Dit weekend werd dus ietwat anders en was enkel met de focus op 'Maxime's zin doen'.

Het werd dus een verjaarweekend, maar bon om een lang verhaal kort te maken... zeggen beelden veel meer dan woorden!

Wandelen op zaterdag in ons Beaumont-du-Ventoux:









En op zondag in Arles:
(gemengd beeldmateriaal van de jarige en mij ;-))





 





Als je Arles nog nooit bezocht hebt en er de eerste keer een voet zet,  zal je je meteen afvragen waarom je het  nooit eerder deed! Wat blijft dat toch een prachtige en elegante stad. Op zondag zijn de winkels dicht maar kuieren er voldoende mensen door de oude straten om er een ongedwongen, gezellige sfeer te creëren. Alle terrassen zijn open. Wij lunchten heerlijk verrassend op het gezellige terras bij 'Le Bistrot Arlésien'. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...