zondag 22 november 2015

MM * binnenkijken * de eetkamer


Afgelopen herfstvakantie genoten we van ons Proveçaalse huis. We kozen ervoor om op zondag om 14u in de namiddag te vertrekken en arriveerden al om 23u ter plekke, na een vlotte, rustige rit. We kropen meteen onder de wol en kregen de volgende ochtend een typische Provençaalse start van de dag. Ik maakte al meteen enkele sfeerfoto's bij ons eerste ontbijt, na mijn vaste wandeling naar de beste bakker van 't dorp. 

Ik nam eerst een foto van de kerk en de blauwe lucht vanop ons 'benedenterras', het 'koffieterras', waar we in de zomer graag ontbijten en tijdens de dag onze koffiepauzes nemen. Het is er heerlijk rustig, maar toch zie je het leven in het kleine straatje bewegen. Heel fijn vinden we dat. 

Onze luikjes aan de 'voordeur' en dus op dit terras kregen deze zomer een buitenste laag in taupe, zoals je hier kan zien. Aan de binnenzijde zijn ze Provençaals lavendelblauw, wat mooi bij de keuken past.Aansluitend op onze Provençaalse keuken (zie hier), bevindt zich een trapje lager onze ruime eetkamer.

De zon komt aan deze kant van het huis op en schijnt hier 's ochtends zachtjes binnen. Zo geeft ze meteen aan welke dag het zal worden.

Je bevindt je hier op het laagste gedeelte van ons huis, maar nog steeds een etage hoger dan de Grande Rue. Un village perché, het heeft zo zijn voordelen. Het dorpje ligt, zoals het een typisch Provençaals dorpje betaamt, hellend op een heuvel en rotsen. De hoogteverschillen in de straten zorgen voor die typische sfeer van doorkijkjes en geheime plekjes.

De ruimte is in zachtblauw geverfd. Ook hier gingen de vorige eigenaars uit de bol met het kleurgebruik. Wij kozen ervoor om alles wat af te zwakken omdat we houden van een rustige sfeer in gedempte of bleke kleuren. Zachte natuurlijke linnen gordijnen en een bleke natuurstenen vloer zijn de basis. Voor de tafeldekking kunnen we dan nog steeds wild Provençaals tekeer gaan, zoals op deze eerste ochtend. Op andere dagen overheersen bij ons witte en beige tinten.

De 'bloemen' werden deze keer granen, Petit Epeautre, typisch voor de streek. Wil je daar meer over lezen, dan kan je hier terecht.3 opmerkingen:

 1. Prachtig! Deze post is zo ontzettend welkom in deze wintertijden. Ik droom bewust elke dag over de Provence om te 'overleven', en dat lukt wonderwel met jouw hulp ;-) !!! Mocht de verlofregeling hier niet zo ingewikkeld zijn, ik reserveerde meteen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, Isolde! Eens zo fijn om zo'n posts te maken als ik weet dat jij meegeniet ;-))) Tour de France op de Mont Ventoux in 2016 staat in mijn agenda ook als periode dat we elkaar eens in 't echt gaan zien ;-))) Liefs, Dina

   Verwijderen
  2. We gaan er van uit gaan dat dit zo zal zijn, ik kijk er ontzettend naar uit! Veel liefs terug! xxx

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...