zondag 15 november 2015

MM * binnenkijken * de Provençaalse keuken

Ons huis in hartje Malaucène, is één van de oudste van het hele dorp. Het staat zelfs op oude kelders en grondvesten uit de tijd van de Romeinen. Het ademt eeuwen Provence van binnen en van buiten. 

De vorige eigenaars kozen ervoor om dit kracht bij te zetten en bij het binnenkomen van ons huis een typisch Provençaalse keuken te installeren. Warmgeel en Provençaals blauw overheersen de hele ruimte. Daar waar je in België of elders in het Noorden raar zou opkijken, past het in de Provence wonderwel. De keuken spreekt meteen tot jou en laat je de zonnige dagen vol heerlijke Zuiders gerechten al ruiken en proeven, van zodra je ze betreedt.

De rosé staat koud en alle moderne comfort is voorzien om heerlijke eenvoudige of meer bewerkelijke maaltijden te cuisineren.

We kozen ervoor om dit zalige gevoel te behouden en er volop van te genieten. We voegden enkel wat crèmekleurige en witte details toe, net als wat lavendel. Het Provençaalse servies staat netjes naast beige Dille & Kamille servies, zodat er afgewisseld kan worden naargelang de smaken die op het bord verschijnen. 













2 opmerkingen:

  1. Heerlijk toch hé, zo'n provençaalse keuken. Fijn dat je ze behoudt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, he! Mercikes ;-) Je zal ze volgende zomer misschien in't echt zien als je passeert, he! Liefs, Dina

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...