zondag 6 december 2015

Herfsttourtje in de Dentelles de Montmirail - deel 2

Zoals beloofd, volgt vandaag deel 2 van ons herfsttourtje in de Dentelles de Montmirail. In La Roque Alric zou ik eindeloos foto's kunnen nemen... de huizen en het dorpje zijn magnifiek mooi in hun rustige omgeving vol groen, geel, rood, ... Het dorpje ligt heel hoog boven het wijndal en heeft amper 70 inwoners.
Een echt village perché. Het was al tegen de avond aan, dus de schaduwrijke stukken van het dorpen hadden al een blauwige sfeer, maar dat is daarom niet minder mooi.

De herfst is eigenlijk een topperiode om de streek te bezoeken. De natuur krijgt alle gouden schakeringen tussen groen en rood. De zon geeft voldoende warmte en een al even bijzondere gouden gloed aan de huizen en de omringende natuur. Het is overal heerlijk rustig zonder doods te zijn. Zoals we al zeiden, een echte aanrader!


Na La Roque Alric, reden we richting Le Barroux, waar we kronkelend omhoog en omlaag reden, de vele wijngaarden passerend. Je wordt hier vooral ook getrakteerd op een adembenemend zicht op de Reus van de Provence, de Mont Ventoux. Deze tijd van het jaar is zijn top veelal wolkeloos en prachtig zichtbaar, temidden van al die herfstige tinten. Je ziet ook heel mooi het kasteel van Le Barroux trots pronken boven zijn stadje en le Pays Ventoux. 


Je kan kiezen waar je je focus op legt in deze streek ...


We besloten niet langs Le Barroux zelf te rijden maar binnendoor via Suzette terug naar Malaucène te keren. Kleine paadjes op en neer leiden je langs de mooiste wijnranken, olijfbomen en vergezichten. 

Genieten ten top.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...