zaterdag 12 december 2015

MM * binnenkijken * rondom onze woning

Tijdens de herfstvakantie nam ik vaak ons toestel mee op toer door onze woning. We werkten aan wat (afwerkings)details in ons dorpshuis, maar zijn ook druk bezig (of de mannen dan toch ;-)) onze garage een enorme transformatie te laten ondergaan. De garage ligt een straatje verderop en zullen we niet samen met ons huis verhuren. Het is altijd fijn om wat voor en na foto's te nemen, maar ook om de mannen in actie vast te leggen voor het archief.

Als ik dan toch klikkend met mijn fototoestel rondliep, maakte ik steeds van de gelegenheid gebruik om de steeds veranderende lichtinval in en om ons huis vast te leggen. Zei ik al eens dat de herfst het meest fotogenieke seizoen is?!

 De luiken aan de Rue St Alexis verfden we taupekleurig. Enkel aan de inkom bleven ze aan de binnenkant lavendelkleurig, matchend met onze voordeur en onze Provençaalse keuken (zie hier).
Ons huis heeft ook aan de andere zijde, aan de Grand'Rue, ramen maar deze werden in de typische donkergroene kleur van hier geverfd. Het is belangrijk om in deze streek tradities en afspraken in ere te houden. Enkel zo behouden deze dorpjes hun authentieke karakter. Bizar genoeg nam ik in de herfstvakantie geen foto's van de andere kant.


Naast de imposante Provençaalse St Michelkerk kan je niet kijken. Je ziet ze van overal in en om ons huis en ze waakt ook over onze wagen. ;-) De klokken geven je het juiste uur van de dag maar zwijgen 's nachts.Het zicht vanop onze roze slaapkamer naar de kerk en de oudste huizen van het dorp, bij het zakken van de zon in de vooravond,
is zalig bij het lezen van een goed boek.Ook onze grillige sterke Provençaalse plantjes kwamen helemaal in herfstkleuren op ons terrasse tropézienne.


Kijk je graag, tussen blogposts door, naar onze foto's in en om ons huis, maar ook in de nabije omgeving,
dan kan je steeds terecht op onze Instagram (hier).

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...