woensdag 7 december 2016

Renoveren * een beetje verhaal en een glimp van onze Picholine

Voilà, dat was al een glimp van het onafgewerkte sanitaire gedeelte van onze Picholine; maar er is meer...


Dezer dagen wisselen onder- en bovengrondse vernieuwingswerken, die nog steeds niet boeiend te maken zijn noch fotografisch noch in woorden, zich af met de verdere afwerking van onze kamers. Vandaag vertellen we u graag een beetje achtergrond bij onze Picholine en laten we u al een glimp zien van wat deze kamer worden zal.

Toen we na het zien van 25 (mooie) huizen, boerderijen, bastides, mas, moulins, ... - allemaal met om ter mooier pluspunten (ja, wij zien echt door verschrikkelijke renovatiewerken door) maar met telkens minstens 1 zwaarwegend negatief punt genoeg om toch niet ons hart helemaal te laten overslaan - onderstaande foto voorgeschoteld kregen, dachten we in eerste instantie dit huis zelfs geen kans te geven.Het was toen echt wel genoeg geweest. We wisten heel duidelijk wat we wel en niet wilden bezoeken. "... Maar er is ook een zwembad, een olijvengaard èn er is veel potentieel ... " protesteerde onze immovrouw. Niet dat zij met haar andere panden de bal al had goed geslaan, maar bon, de locatie wist ons te overhalen om alsnog een bezoekje te brengen.

Het enige beschikbare beeldmateriaal waren, in onze ogen, afschuwelijke foto's (getuige de vorige renovatieposts al). Allen waren ze getrokken mèt flits en geen van allen kon echt indruk maken. Ondanks het feit dat de locatie magnifiek mooi is en het huis fotogeniek, slaagde het immokantoor erin enkel lelijke foto's te nemen en te laten zien. Echt, hoe kan je nu zo een huis verkopen?! Het bleek ons geluk!

De hoofdfoto was bovenstaande foto. Onze gedachten zaten bij een soort linoleumvloerke, een lelijke cave à fioul die staat te pronken achter het raam en deden ons erger vermoeden... schrikbeelden!

Tot we ter plekke waren natuurlijk ... Onze toekomstige Picholine is de voormalige studeerkamer van de vorige eigenaar, waar hij zijn interieurarchitectische tekeningen maakte en aan astrologie deed. Hij tekende ook prachtige andere zaken en die (over)bevolkten alle muren. De andere kant van de kamer heeft een prachtige natuurstenen muur ( die nooit op hun foto's is geraakt!). En het vloerke?! Dat is een traditionele Provençaalse vloer van handmatig gebakken en geglazuurde tegels. De meesten die ons huis bezoeken zijn allen overtuigd van de schoonheid van het vloerke. Quelle différence!


In onze Picholine zijn we na 
de ondergrondse werken,
het leggen van nieuwe elektriciteit, 
het kappen en boren van nieuwe leidingen, 


het openkappen van bestaande deuren, 
het inverseren van bestaande deuren,
het slaan van nieuwe gaten in onze dikke buitenmuren om een nieuwe technische ruimte en aparte wc te creëren (afgewerkte foto's daarvan volgende week in een nieuwe blogpost), het aanvoeren van vele nieuwe materialen,
het maken van veel rommel, stof en vuiligheid,het afbreken en ontmantelen van de oude mazouttank buiten,
het maken van nieuwe wanden, 
het positioneren en technisch in orde maken van een nieuwe plateau in travertin,
eindelijk begonnen aan de leuke werken! 

En die zijn?

Plinten plaatsen, muren en plafond verven, het hout oliën, meubels op maat maken, het bad en zijn kraan plaatsen, verlichting positioneren, de wastafel en zijn fonteinkraan installeren, de WC plaatsen en verven, opkuisen, ... de grote afwerking dus.Met de fijne afwerking (gordijnen, linnengoed, details, ...) wachten we nog even tot het hele huis stofvrij is en we echt aan de plezantste werken zijn begonnen ... ;-)

Vandaag laten we u al een glimp van ons bad en de wastafel zien. Bij het testen van de kranen en afvoeren, laat deze avond, schoot ik enkele (onzuivere) plaatjes ter bekroning van deze etappe. De wastafel en het bad zijn in een matte witte synthesebeton en voelen fluweelzacht aan. Wat was het fijn om hen vandaag al wat op te kuisen...We hopen in één van de volgende blogposts deze prachtige-kamer-in-wording in vergevorderde staat van afwerking te kunnen laten zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...