woensdag 30 november 2016

Renoveren * Aglandau * badkamer & WC

"Waarom zetten  jullie nog geen foto's van de kamers op jullie site?!"

Dè meestgestelde vraag.

Het antwoord is even eenvoudig als voor de hand liggend:

" Ze zijn nog niet klaar."

Waarom we dan geen tussentijdse foto's publiceren op onze blog, zegt u? Tja, daar zijn genoeg redenen voor, zoals daar zijn: opgebroken kamers vol stof en rommel zijn moeilijk interessant, laat staan mooi, te maken; we willen toekomstige gasten niet afschrikken; we vinden gewoonweg afgewerkte kamers met een duidelijke voor&na het best om te bloggen en ga zo maar voort en verder.

Maar vandaag vinden we de vergevorderde staat van renovatie van de badkamer en wc van onze toekomstige Aglandau, duidelijk en mooi genoeg om als blogmateriaal te dienen.

Met het laatste van de batterij van ons fototoestel schoot ik er vanavond nog even op los. We wachten wel nog op de levering van onze Philips instyle tubo verlichting voor boven onze spiegel en ook het douchescherm staat te wachten op 4 sterke mannenarmen, maar het zicht is er voor de rest wel al.

De Aglandau wordt een afgesloten stuk van het huis met een eigen toegang en een privégang(etje) dat toegang biedt tot de 2 slaapkamers, de badkamer en wc.

We vinden het nog steeds heel bijzonder dat mensen kiezen om bij ons te boeken zonder dat er deftige kamerfoto's al voorhanden zijn. We hopen dat ook ten volle dat we aan alle verwachtingen zullen voldoen. We doen in ieder geval dag en nacht voort en proberen in alles ons uiterste best te doen. Het is geweldig om steeds weer zaken te zien veranderen in onze eigen handen.

In de badkamer en wc kozen we voor natuursteen, travertin en maakten een mix van mozaïek en grote stenen, die we in wildverband zetten. We houden van eenvoud en soberheid en kozen dus ook hier voor tonen van wit, met in de wc kalkbeige. 

Er werd een extra isolatiewand tussen deze badkamer en de ruimte erachter geplaatst. Een Italiaanse douche in de Provence, dat moet kunnen (Italiaans staat hier gekend voor een inloopdouche ;-)), maakt dat de badkamer toch ruimtelijk blijft ogen. Het is geen balzaal maar als je er in staat, blijf je toch een licht en ruim gevoel hebben. Daar helpt natuurlijk ook de grote spiegel bij. We maakten alles op maat en realiseerden exact wat we in ons hoofd hadden, ongelooflijk.

Het kraanwerk en andere sanitair werd wederom gekozen bij Grohe.

Een handdoekdroger en enkele legplanken zorgen ervoor dat het toiletgerief en de handdoeken al netjes weggelegd kunnen worden.

De volledige afwerking volgt later als ook de grote lamp boven de spiegel en het douchescherm geplaatst zijn.

Het was wel al fijn om er een bus bodylotion van 'Stop the water while using me' erbij te zetten. Op alle kamers voorzien we de grote dispensers van deze degelijke en natuurlijke producten in bodylotion, shampoo en douchegel. Geen wegwerp kleine verpakkingen bij ons maar ecologisch verantwoorde en goede producten, mèt een duidelijke en belangrijke boodschap, maar ook een mooie vormgeving. Ideaal.

De foto's werden gisteravond laat genomen en geven dus een ander beeld dan bij daglicht en op de ramen zie je nog de afplaktape van de buitenzijde. Bijna klaar dus, maar toch niet helemaal...
De wc kreeg ook een vloer van travertin en de oorspronkelijke spiegel werd behouden maar kreeg een omkadering van mozaïek. We kozen kalkbeige als kleur op de muren die mooi contrasteert met de witte gestileerde wc.

                       
Bij het bezichtigen van het huis zag de badkamer er zo uit (niet onze spullen!):Tijdens de renovatie zagen de badkamer en wc er zo uit:


Oorspronkelijk hingen er ook nog blauwe golfjes in hout en een gordijntje boven de wc  maar daar hebben we jammer genoeg geen foto van genomen.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...