zaterdag 12 november 2016

Les Oliviers du Taulisson * table d'hôtes & arrangementen

Bij het opstarten van een geheel nieuw leven in een ander land komt er enorm veel kijken en worden er ellenlange to do-lijstjes opgesteld en afgewerkt want niet alles kan altijd meteen en tegelijkertijd.

Alles ter zijner tijd.

Een veel gestelde vraag is of we ook speciale arrangementen hebben of onze gasten culinair zullen verwennen.

Table d'hôtes & arrangementen voorzien voor/in onze chambres d'hôtes was iets wat al lang in ons achterhoofd zat, en nog zit, met enkele mooie ideeën om nog uit te werken maar eerst willen we zien hoe ons allereerste seizoen met de B&B zal lopen, zonder er teveel 'speciallekes' aan toe te voegen.

Wat we sowieso wel al van plan waren en ook zullen doen, is om minstens 3x per week een heerlijk 3gangendiner op tafel te toveren. Die knoop werd vandaag doorgehakt, na het voor de zoveelste keer bekijken en bespreken van alle praktische en formele zaken die daarbij komen kijken.

We willen hier verder in de Franse en Provençaalse tradities gaan en dus zullen we voluit kiezen voor lokale en biologische producten om heerlijke dagverse plats mee te creëren. Beaumont-du-Ventoux is een waar paradijs als het aankomt op honing, groenten en fruit, maar ook heerlijke geitenkaas wordt op steenworp van ons huis gemaakt. Een goede slager en bakker vinden we iets verderop in Malaucène. De bijpassende wijnen kiezen we uitsluitend van lokale (bio)boeren (zoveel keuze zo dichtbij!) èn uiteraard de Caveau de Beaumont-du-Ventoux. En olijfolie om alles heerlijk op smaak te brengen, produceren we hopelijk snel zelf (meer daarover later!).

Op tafel staat er bij ons steevast een carafe d'eau, een echte Franse traditie, die teruggaat tot aan Napoleon, die toen bij wet liet vastleggen dat drinkbaar water een grondrecht is voor elke Fransman. We vinden het zonde dat bij bepaalde zaken deze traditie (veelal uit commerciële overweging en/of gemakzucht) op het achterplan geraakt ... Want ecologisch gezien is dit een prachtige traditie. Er zijn hier zoveel goede verse bronnen met heerlijk drinkbaar water, dat het zou zonde zijn om daar niet van te genieten.

Tip: Krijgt u geen karaf bij uw etentje op restaurant? Vraag er gerust naar en vraag gerust bij als ze leeg is. Elke zichzelf respecterende Franse zaak doet dat met veel plezier en de nodige Provençaalse vlotheid.

2 maal per week zullen we ook een lunch aanbieden aan de gasten die dat wensen. Hier kiezen we veelal voor salades, pasta's, quiches of andere heerlijke lunchplats - uiteraard even vers en lokaal als de diners bereid. 

Bij een B&B is er geen keuze in wat er op tafel komt, want ook dat is één van de basisprincipes en zelfs bij wet vastgelegd. We proberen vooral lekkere en geen te extreme keuzes hiervoor te maken. De dag zelf communiceren we de menu aan onze gasten en zijn ze vrij te kiezen om 's avonds bij ons te dineren of niet. 

Vanaf vandaag zullen we er een klein stukje over publiceren op onze website (hier). Smakelijke foto's om van te watertanden, moeten dan nog volgen ...
Niet dat het moeilijk is om dagelijks hier op ons terras (ja, ook nu nog!) prachtfoto's te maken, maar de aankleding erbij in de B&B zal toch nog net dat tikkeltje meer zijn. Ik kijk er in ieder geval al naar uit om onze lunches en diners op beeld vast te leggen!

Heeft u suggesties of tips, dan horen we dat graag!


Edit dd 15/11/2016:
Ik nam vandaag enkele foto's van een wel zeer toepasselijke mooie schort die we van lieve vrienden cadeau kregen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...