dinsdag 29 november 2016

Carpentras & Chez Serge


Carpentras is een prachtige stad en we kuieren er al te graag rond tijdens de markt of rommelmarkt, maar ook op de wekelijkse winterse truffelmarkt nemen we graag eens een kijkje bij het gedreven verhandelen van de heerlijke wintertruffels.

De afgelopen tijd moesten we er ook al vaker zijn om allerhande praktische zaken in orde te brengen en dan koppelden we een 'verplicht' bezoekje aan  al het aangename wat de stad te bieden heeft.

We kijken graag naar de statige gebouwen die de stad rijk is, genieten er van de zichten op de Dentelles en Mont Ventoux vanaf de platanenlanen en van de bruisende sfeer in deze authentieke en oude stad, met bijzonder veel bezienswaardigheden, zoals bv. de oudste synagoge van heel Frankrijk en de oude stadspoorten. Ach, er is bijzonder veel maar we lopen er weinig rond met ons fototoestel in de hand, al kriebelt het vaak om er eens fotograferend door te lopen ... ;-) Vorige keer nam ik mijn fototoestel toch mee en namen we spaarzaam plaatjes.


Eens ter plekke, gaan we graag ons heerlijk culinaire laten verwennen bij het lekkerste en gezelligste restaurant van de stad, waar mensen van heinde en verre naartoe komen: 'Chez Serge'. De uiterst minzame en vlotte Serge Ghoukassian, ooit (2008) bekroond door Gault&Millau tot beste sommelier van Frankrijk, zwaait hier de plak en doet dat ge-wel-dig. Een uniek, sfeervol decor vormt de perfecte basis voor een smakelijke dagverse lunch of diner, op basis van streekproducten, samengaand met de beste wijnen. Duur hoeft dat niet zijn want je luncht hier al 3gangen voor €17. We namen een enkele keer ons fototoestel mee en toen bleek dat ook een reportageploeg lustig fotograferend aanwezig was en Serge zelf dat allemaal prima vond, durfde ik enkele sfeerbeelden te nemen. Eigenlijk zie je hier zelden mensen die tijd of zin hebben om wat voor scherm dan ook boven te halen... ieders verstand staat ter plekke enkel op genieten!

In november starten ze al met de heerlijke klassieke gerechten met verse Provençaalse wintertruffels, gevolgd door vele truffelavonden, die ze aankondigen in hun prachtige boekjes 'Vins et Truffes' en op hun facebookpagina. Echte aanraders!

In Carpentras is er een nooit een dood moment. In december volgen de magische Noëls Insolites...Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...