donderdag 17 oktober 2013

Congé des Gamins * N°7 * FAQ

FAQ !
Aangezien dezelfde vragen steeds weerkeren, langs alle kanten (digitaal of in 't echt ;-)),
hier de top 5 der meest gestelde vragen,
mèt bijbehorende antwoorden!

Moeten de gamins niet naar 't school?

Nee, in België hebben kinderen leerplicht en geen schoolplicht dus na vervullen van de juiste paperassenwinkel, met hulp van superjuffen van een topschooltje en dergelijke meer, kunnen we ze een jaar 'thuisonderwijs' onderweg geven ;-)
En ja, dat lukt goed! De ene dag werken ze al wat meer dan de andere, en de ene keer al met meer zin dan de andere maar al bij al gaat dat goed ;-) Ze vorderen mooi sinds we gestart zijn in juli, want we houden geen rekening met vakanties of weekenden... beetje anders dan op 't school maar op dit avontuur werkt dat voor ons allemaal zo het best.

Komen jullie nog terug?

Euh... uiteraard!!! Maar eerst nog even verder genieten van ons jaartje weg, natuurlijk! Een jaar is zo om! ;-) En meestal volgt dan ook de vraag: missen jullie niks van België?
Ja natuurlijk wel, al onze geweldige vrienden, onze Maurice en dichte familie! Maar hey, wat is een jaar?! We zien elkaar zo weer ;-) Voor de rest missen we niks van dat kleine regenland, op misschien de gezelligheid van een houtstoof na dan, maar daar hoort dan ook kou bij dus laat dat maar achterwege, daar zullen we terug in België nog meer dan genoeg van kunnen genieten!

Wat doen jullie dan de hele tijd?

Da's ne moeilijke... NIET! Gewoon leven met elkaar, ons 4, en vooral heel veel ontdekken en genieten!!! 't Is een geweldig avontuur en we hebben geen seconde de tijd om iets ter verveling te bedenken ;-)

Waarom reizen jullie niet heel Europa of de wereld af?

Mmm... om te starten met hetzelfde antwoord als hierboven, willen we dus vooral een jaartje met ons 4 intens leven, genieten en ontdekken ;-)
Geen stressvolle (reis)toestanden maar volledige kwaliteitsvolle dagen op't gemak ... enneh, trouwens, een jaar is zelfs te kort om ons favoriete land (onze douce France ;-)) helemaal te leren kennen!

Wat is het mooiste tot hiertoe?

De ontmoetingen met zoveel mensen allerhande! Het is hartverwarmend om zo vaak op zoveel sympathieke mensen 'te botsen' of intens oude bekenden onderweg tegen te komen en dat allemaal in de mooiste landschappen of in de gezelligste dorpjes, bij een goed glas wijn!


Hopelijk verheldert bovenstaande heel wat ;-) Vragen staat steeds vrij maar we leven hier (bewust) digitaal communicatie-arm dus voorzie voldoende tijd vooraleer onze antwoorden uw kant opdwarrelen ;-)


Onze favoriete stukje France –
de Vaucluse
(=“de gesloten vallei” is een stukje Provence tussen de Mont Ventoux en de Montagne du Luberon) –
kon niet ontbreken op dit jaar dus hier enkele kleine impressies daarvan ;-)


à la Prochaine !!!

7 opmerkingen:

 1. hey hey hey ! awel, bovenstaande vragen komen me bekend voor maar ook de antwoorden hi hi ...alhoewel ...de vraag over de school kan ik wel schrappen ! blijf genieten van de intense tijd van du pain, du boursin et ....des gamins .....hasta la vista zou ik hier zeggen ! gran besos !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, leuk om te lezen! Een jaar om nooit meer te vergeten, geniet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk! Geniet ervan!
  Dit jaar vergeten jullie noooit meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf dat jullie dit doen! Heel veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Luc Van het capsulen fabriekje23 oktober 2013 om 09:35

  ik hoop dat jullie de komende maanden nog wat leuke plaatsjes (warme) vinden,in ieder geval nog veel plezier verder op jullie avontuur,
  nog veel groetjes aan de de guy en de kids

  till next

  de luc

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...