zaterdag 9 januari 2016

MM * binnenkijken * de okergele slaapkamer

De volledige tour rondom ons huis, die is hier nog steeds niet gepasseerd...

Vandaag is het de beurt aan de crèmekleurige kamer, afgewerkt met flink wat toefjes okergeel. In de streek der pigmenten, vooral gekend van de Colorado Provençal in Roussillon, maar ook op andere plekken dichtbij Malaucène kan je ze rechtstreeks uit de lokale natuur gewonnen, vinden, mogen die typische kleuringen niet ontbreken. Oker - een donker warmgele mosterdtint - moest er dus wel degelijk bij zijn in ons Provençaals dorpshuis.

We kozen ook voor degelijke Franse materialen zoals de vloeren, linnen donker-naturelkleurige gordijnen, een oud kastje met marmeren blad en een stevig metalen bed, om perfect aan te sluiten bij het authentieke karakter van het huis. De ramen en luiken zijn nog steeds de originele die de vele jaren stevig hebben doorstaan door evenveel lagen en kleuren beschermende verf. Typisch in de Provence zijn ook de ingemaakte kasten, de placards. Handig en mooi tegelijkertijd.

Door te kiezen voor onderstaand dekbed zetten we de romantiek van deze kamer graag in de bloemetjes ;-)

Je ziet hier uit op een rustig pleintje, de bossen van de Mont Ventoux maar ook op de Grand'Rue. Laat je wel niet misleiden door de naam... het is de hoofdstraat van het oude Malaucène en is amper breed genoeg om een enkele wagen door te laten. Een avontuur waar enkel de geoefende locals zich aan wagen...

Op onderstaande foto zie je binnen in de kamer vanuit onze warmgele gang, met de lavendelblauwe deuren, zoals u ze al in eerdere posts kon zien. Op en top Provençaals, maar dat zeiden we al eens, zeker?


2 opmerkingen:

  1. Inderdaad, helemaal de Provence. Ik verlang zo om het eens live te zien! Ik ben helemaal fan van de natuurkleuren. Vorig jaar had ik bijna een set mee van Roussillon met poedertjes, maar liet ze toch staan omdat ik er niet meteen iets kon mee doen..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mercikes, Isolde! Hihi, aftellen tot aan de zomer ... die pigmenten, da's nochtans altijd wel fijn en dan voel je je 'echt' bezig ;-) Gewoon eens doen! Fijne zondag!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...