woensdag 14 september 2016

Maison Malaucène * onze gasten in 2016 èn onze wifi

Om nog maar eens verder te gaan met het beantwoorden van één van de FAQ ...
welke gasten verbleven/verblijven er zoal in onze Maison?

Nu we van deze geweldig sympathieke groep Nederlandse fietsers - onze vorige gasten - hun mooie foto op de (volgestickerde) top kregen, delen we deze graag met u
en vertellen we wat meer over onze andere gasten en hoe we de wifi in de Maison regelden.Dit eerste jaar hadden we een enorm boeiend en gevarieerd allegaartje aan gasten, met telkens weer als kenmerk dat het stuk voor stuk bijzondere gasten voor ons waren;
gaande van de soloreizende Italiaan, over een Canadees fietserstrio, langs lieve vrienden, over een goede blogvriendin, langsheen ongekende enthousiaste Nederlanders, om nog te zwijgen van de sympathieke Duitsers, fijne Vlamingen, Tjechen, Noren, gaande van familiereizen, over samenreizende gezinnen, langs gezellige koppels, naar fietsgroepen, wandelgroepen, allemaal variërend tussen de 1 en 8 personen!

***
Ter info :
Origineel was er slechts plaats voor 6 personen, maar nu er steeds meer vraag komt voor 7-8 personen, die het geen probleem vinden om slechts 1 badkamer en 2 WC's te delen, kan de Maison dus ook voor grotere groepen gereserveerd worden. Ik ben nog volop bezig om de website aan te passen en te vertalen.
Meer details vind je hier: Maison-Malaucene.weebly.com
***

De wereld komt dus naar ons toe op ons aller-favoriete plek van heel de wereld en dat vindt we zoo geweldig!

Verschillende verhalen verrijken ons leven.

Vandaag wil ik één van de eerste verhalen met u delen.

Eigenlijk hadden we in onze Maison geen wifi voorzien. Het is een heel oud huis met dikke muren, wat volgens ons alleen maar voor gefrustreerd internet-gesurf zou kunnen zorgen. Tegelijkertijd zijn er gratis wifimogelijkheden zat in de rest van het centrum ... en zijn we zelf wel te vinden voor remote- en schermloze vakanties,
maar dat was gerekend buiten één van onze eerste gasten, onze Italiaanse gast.
Voordat deze gast bij ons zou logeren, communiceerden we over zaken allerhande. De berichten waren vol lof over onze Maison, wat meteen een prachtige kickstart gaf aan ons internationaal verhuur-verhaal. Tijdens één van die mailtjes bleek ook het belang om in het huis zelf over wifi te kunnen beschikken - wegens onmisbaar voor zijn werk -. Ook de vorige gasten hadden wel de nood aan wifi aangegeven dus als goede gastvrouw, probeerde ik dan nog tijdig Orange gemobiliseerd te krijgen om ons van wifi te voorzien. Afspraak gemaakt: nog 2 dagen voor hij zou arriveren en onmiddellijk nadat de vorige gasten vertrokken, dus netjes tussenin gepast.
"Croket! Croket!" ... "Huh? Roepen ze ons nu op straat?!" Ja hoor, de techniekers van Orange hebben nochtans een adres èn GPScoördinaten op hun order staan maar toch prefereren ze de old-fashioned way, al roepende de klanten zoeken... "Wij komen uw internet aansluiten... Dat is zo geflikt... O, maar u heeft geen gat in uw muur?!" Euh ... Natuurlijk hadden we geen gat in onze muur! Waar zouden we dat in godsnaam moeten geboord hebben? Hoe groot moet dat zijn? Moeten oude dametjes met een internetwens ook zomaar ergens een gat in hun muur voorzien? Zullen we nu ineens dan boren? Heeft u enkele minuten de tijd voor ons? 
Naturlijk niet!
Er is geen weg naast deze vastberaden en tijdbesparende 'aansluiters der internet': Eerst zelf een gat voorzien en dan een nieuwe afspraak maken èn dan zal er internet voor u zijn.
U betaalt dan 2x de techniekerskosten en u heeft internet.
Zo simpel is dat.

Lap, daar gaat ons tijdig voorziene (en toen nog niet al te duur aangesloten) internet...
Het is tevens ook het weekend van OLVHemelvaart en dat betekent dat zelfs een spoedprocedure vakantiedagen neemt...

Vriendelijk en begrijpend als onze Italiaanse gast is, gaat hij akkoord om ons internet te laten aansluiten tijdens zijn verblijf. Oef. Afspraak gemaakt. Opa (wij zijn op dat moment nog in België!) paraat. Geen technieker te zien. Ook niet 5u wachten, na de voorziene afspraaktijd... Orange wordt maar weer eens gebeld vanuit België gebeld. Wachtmuziekjes worden al iets minder enthousiast meegezongen (wie bedenkt er ook de Orange-song? 'a-a-aaaaa ....'?! Dat klinkt alsof er steeds weer zaken bij hen blijven foutgaan!), maar bon, na een goed anderhalf uurtje wachten en doorverbonden te worden van dienst naar dienst, blijkt er nog steeds niemand te weten waar de desbetreffende technieker is gebleven.
Nieuwe afspraak. 2 weken wachten. Check. 

Met lood in mijn schoenen mail ik onze Italiaanse gast en spreek een vriendelijke maar internetloze boodschap in. Het hele weekend horen we elkaar niet. Het knaagt aan ons;  we hopen ten zeerste dat hij ten volle geniet van zijn internetloos verblijf en de tijd benut om te fietsen en genieten, kwestie van optimistisch te blijven, maar tegelijkertijd beseffen we ten volle dat we onze beloftes niet nakomen en als er nu iets is waar we zelf niet tegen kunnen... dan is het dat toch wel!
Maandagochtend blinkt mijn inbox... een nieuw bericht! Mijn hart bonkt in mijn keel... ik verwacht mij aan een boze, ontgoochelde mail, maar krijg een prachtig cadeau in de plaats:

Hi Dina,

...

At the end the lack of Internet gave me the chance to stay offline most of the time, so there's a good aspect.

...

French can be hard to track in some cases especially around holidays.

Your house is amazing, location is perfect, furnitured with taste and the views are incredible, from the belltower to the great ventoux ridge...furthermore I was blessed by the good weather until some hrs ago, so can't complain, actually I look fwd for the next time.
... 

Thanks a lot again.

...

Regards 
Rob


Zie, ook internetloos kan het leven (ècht) goed zijn! Het was de voorbode van nog meer prachtige gasten... of zoals Jean-Pierre, onze gast uit Roeselare schreef over ons op facebook: "er bestaan nog goede mensen in deze wereld!" en zo denken wij over de gasten die we dit jaar al mochten verwelkomen!

Noot: uiteraard was er ook de 'no-show' (zie hier) maar we proberen deze uitzondering bovenstaande regel te laten bevestigen! 

Onderaan 2 foto's uit de Maison die nog niet geblogd werden en door één van onze gasten als favoriet werden aangeduid ... ;-)
Meer foto's vind je hier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...