zaterdag 20 januari 2018

MM * renoveren - decoreren * kamer 2


Waar de rest van onze Maison hedendaags met fris wit, veel hout en wat zwarte accenten werd, nemen de kamers een warmere, bohémien en geborgenere sfeer aan. Alle vrolijke kleuren werden ondertussen weggenomen, om de authenticiteit van het huis kracht bij te zetten en een unieke vakantiewoning te creëren. 


Net als in de andere kamer (zie hier), mengden we zelf onze verf aan met natuurlijke pigmenten. De vroegere roze kamer (zie hier voor deel 1 en zie hier voor deel 2) kreeg 2 tinten van 'noir de vigne', met een gekalkt en onregelmatig effect voor meer diepgang in de hoge muren en grote ruimte. De plafonds bleven wit met enkele blote bruine balken (ooit van de flanken van de Ventoux gehaald!).


Nieuwe bedden (90x200cm) worden geflankeerd door stokoude familiestoelen met een ongelooflijk goed bijpassend patine van anthracietgrijs. We kozen daarbij tevens voor mimimalistisch zwarte armaturen. Ook hier dekken we de bedden op met ècht gekreukt frans linnen, net als in de B&B, wat voor een unieke  en zalige slaapbeleving zorgt.


Met de bombastische antieke kast hebben we een haat-liefde-verhouding en deze zal meer dan waarschijnlijk alsnog de kamer verlaten.

De wandkaart komt net als in de andere kamer van de school waar ik vroeger lesgaf (oa in biologie). We houden van het abstracte en tegelijk authentieke van de kaart, met de eencellige weekdiertjes.

 
Het was al tegen de avond als we foto's namen, dus de zon liet het snel afweten om te zorgen voor een blauwige avondschijn.


In een wereld van extravagant comfort en luxe, honoreren wij rustieke eenvoud, groei & verval, bescheidenheid en de schoonheid van imperfectie. Wij moedigen onze gasten aan om terug te keren naar een authentieke basis voor een hoogwaardig en uniek vakantiegevoel... WABI SABI.


Binnenkort moet de hele Maison tiptop in orde zijn en dan zullen we wel weer nieuwe foto's nemen van alle volledig afgewerkte ruimtes mèt een duidelijk beeld van wat er al dan niet staat èn met een mooie lichtinval.


De bank en theelichthouder (een oude rijstrugzak) zijn van Tine K en komen van bij Saint Eve in Antwerpen. Zij zorgen voor een  bohemiansfeer die goed gaat bij de nonchalante wanden. De verlichting boven de bank zal nog door een ander armatuur vervangen worden (als ze ooit geleverd wordt ;-)).


Het stapelbed hebben we gehouden, aangezien we vaak ook 6 of meer logies over de vloer hebben èn de kamer meer dan ruim genoeg is. Zelfs grote Nederlandse mannen hebben daar al comfortabel in geslapen ... ;-)Bij het plaatsen van deze blogpost, denken we vooral aan het ultieme vakantiegevoel, dat we krijgen als onze gasten hier over de drempel stappen...
Gooi alles van je af en geniet van de natuur, van lokaal en lekker eten & drinken, van elkaar en vooral van de rust en gezellige Provençaalse dorspgezelligheid om je heen. Slow Travel betekent ten volle proeven van een unieke en authentieke plek met persoonlijke aandacht, ingericht en uitgedacht met karakter en persoonlijkheid.

Voor meer informatie over onze Maison kan u ook op terecht op:

onze Instagram: Maison.Malaucene
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...