woensdag 29 augustus 2018

Kayak in Fontaine-de-Vaucluse


Een vaak gevraagde activiteit, die al door menigeen van onze gasten werd voltooid en fijn bevonden:

Kayakken op de Sorgues!



We houden niet zo massagroepsactiviteiten en dan is de start met een grote groep boten niet echt ideaal maar wel de enige optie hier. Binnen een 2tal uren varen wordt je verwacht aan de bussen die je terugbrengen dus de tijd is onderweg eerder gelimiteerd.
Toch vonden we het zeker de moeite waard.

Er zijn 2 'obstakels' onderweg: een eerste is een kleine 'toboggan' (glijbaan) langs de waterval, net na de hoge oude treinbrug (een magnifiek mooi zicht met dank aan de schoonfamilie voor deze foto met ons erop!) en de volgende is een stukje waar je uitstapt en de boot naar beneden duwt. Echt gevaar of moeilijkheden houdt het parcours dus niet in.





Het is nu eenmaal een vaststaand feit dat alles er anders uitziet òp het water dan langs de kant dus ook in dit geval is het zeker een aanrader om in Fontaine-de-Vaucluse eens een kayaktocht te ondernemen.


Het glasheldere, immer 13°C 'warme', bronwater van de Sorgues (ontsprongen op amper 3km van de start van de kayaktocht!) kent z'n gelijke niet. De groene wieren die het alle tinten groen en blauw geeft, is pure magie.


Naast de obligatoire eenden, forels, vissen, kikkers en andere waterdiertjes, zagen we zelfs ezels en paarden aan het water!



Een rustig kabbelende stroom die je laat glijden langs mooie oevers, dan weer breed, dan weer smal, prachtig is dat.

Op een uurtje rijden van bij ons (B&B 'les Oliviers du Taulisson' of Maison & Maisonnette Malaucène), zo'n 45km langs mooie wegen binnendoor (langs de mooiste oprijlaan van de Vaucluse, zie hieronder en ook hier!), ligt deze Kayak Vert in Fontaine-de-Vaucluse, het startpunt voor de tocht.





Meer info:

Kayak Vert

Reserveren vooraf is een must.

Website:

Telefoon:
+33(0)490 20 35 44


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...