vrijdag 7 september 2018

Mormoiron * Lac des salettes


De Ventoux omgeving is een echt strand rijk ... bij Mormoiron bevindt zicht het Lac Des Salettes mèt strand(zand) èn met zicht op de Ventoux.



Het dook ook al op in ons lijstje van natuurwaters rondom de Ventoux. Altijd interessant en plezant om die op te zoeken voor verkoeling en rust, om te picknicken, te zwemmen of te ... In onze Maison & Maisonnette beschikken onze gasten niet over een zwembad maar zijn er zóveel andere leuke wateropties, waaronder deze dus, dat een zwembad bijna nooit gemist wordt.


Met de kids die een weekje later dan de rest van de schoolgaande jeugd starten met een nieuw schooljaar, betekent dat lege stranden en veel waterpret voor ons (bijna) alleen. Za-lig! In de zomer kan het er ook goed druk zijn maar is er ook een redder aanwezig.


Je kan rondom een toertje wandelen, of verder de bossen in, maar je kan er ook terecht op de picknickbanken rondom of voor een lunch of ijsje in restaurant La Cahute of op zoek naar meer avontuur op het Acrobranche parcours.






We vinden het een kleine versie van 't Ster in St Niklaas maar dan veel natuurlijker en met een prachtig zicht  op de Ventoux.


Het water was heerlijk verkoelend maar zeker niet koud bij een aangename 30°C op het einde van de dag.







Meer details:

44°04'13,5”N 05°11'39,8”E

In Mormoiron staat het aangegeven met pijlen 'Plan d'Eau'.

Op 20km van Malaucène.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...