maandag 17 september 2018

Château d'Estoublon & Restaurant Mogador


Provençaalse perfectie.



We kwamen aan via de westelijke oprijlaan, met 2 rijen dikke centenaireplatanen, en verder omzoomd door prachtige olijvengaarden.


Parkeren deden we in de mooiste overdekte parking die we kennen.



 

Hoog op ons lijstje der favoriete plaatsen in de Provence
dus zeker een bezoekje waard als u hier in de buurt bent.


Op 1u15 vlot rijden van onze B&B (Les Oliviers du Taulisson) of onze Maison en Maisonnette in Malaucène,
vind je een iddylisch park met een magnifiek mooi kasteel.
Geen wonder dat hier vaak trouwfeesten plaatsvinden, 
romantiek troef.



's Middags lunchten we in Bistrot Mogador, aanpalend aan het kasteel. We reserveerden ons vooraf online een tafeltje, wat zeker een must is. In juli & augustus zijn ze ook 's avonds open. In voor-en naseizoen vooral 's middags. Check zeker goed de site of pleeg een belletje alvorens te vertrekken.




De bistrot werd vernoemd naar de bekende boeken en dito serie over 'les gens de Mogador' die hier ooit gedraaid werd. Dramatiek vind je hier ook achter elke steen en zelfs een toiletbezoek is een fotografisch moment waard.






Er is niet veel meer nodig om je als een prinses te wanen.


Na een verfijnde bistrotlunch op het buitenterras - wij kozen voor de voorgestelde 3gangen menu aan €38, wat een excellente keuze bleek - verkenden we de omgeving van het kasteel. We koppelden er meteen de lichte wandeling aan door de wijn-en olijfgaarden mèt verduidelijkende bordjes.




Het domein is tot in de puntjes onderhouden en is een genot voor het oog. De wandeling 'le sentier des parcelles' rondom is volledig bewegwijzerd dus verdwalen hoort er niet bij. Een 45tal minuten later sta je weer bij het kasteel. Vrij wandelen kan hier het hele jaar door, maar hou rekening met eventuele besloten evenementen.






De verschillende infoborden bieden veel kennis over het domein, hun methodes, hun savoir-faire maar ook over de geselecteerde cépages en olijfsoorten. De terroir en de bewerking ervan gaat zelfs terug naar de Romeinse tijd met een ingenieuze grote bassin. 







Afsluitend bezochten we hun prachtige winkeltje en namen enkele flesjes huiswaarts. De wijnen en olijfolies in de verschillende prachtige verpakkingen doen het ook zeker goed als cadeautje.






Zelfs hun eigen kapel is een toonbeeld van perfectie. Veelkleurige hedendaagse glas-in-lood-ramen geven het geheel een poëtische sprookjesachtige aanblik. De muziek die weergalmt door het kleine gebouw helpt daar natuurlijk ook bij.


 


  


Wegrijden deden we langs de met cypressen afgelijnde rijlaan aan de andere kant.


Meer info:

Château d'Estoublon
Route de Maussane 
13990 Fontvieille 

Tél.: +33 (0)4 90 54 64 00
Website: Estoublon.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...