donderdag 20 september 2018

Favoriete restaurants rondom onze B&B (max. 10km)


Op vraag van velen, hier een eerste lijst met de restaurants die we aanraden in een straal van 10km rondom onze B&B 'Les Oliviers du Taulisson'. Allerminst is onze opzet een exhaustieve lijst te maken. 
Kleuren, smaken en geuren... ze vallen te betwisten èn natuurlijk is niet elke dag dezelfde. Doe & kies vooral waar u zichzelf goed bij voelt. 

Onderstaande restaurants zijn best heel verschillend van aard. We hebben geprobeerd de belangrijkste kenmerken mee te geven. Eerste merkpunt is wel dat het stuk voor stuk verse keukens zijn (wat bij de goedkopere en/of toeristischere zaken wel eens te betwisten valt). Ze zitten allen ongeveer op hetzelfde prijsniveau (reken op €32-50 voor een avondmenu). 's Middags eet u steeds goedkoper dan 's avonds. Zo is dat nu eenmaal in de Provence. Natuurlijk kan u nog goedkoper en/of eenvoudiger gaan tafelen bij nog veel meer zaken in en om Malaucène. Voor ieder wat wils.

De voor ons absolute favorieten zijn gemarkeerd met een blogpost.

Beaumont-du-Ventoux - La Fourchette du Ventoux - 1km

Bistrot du Pays. Familiale, eenvoudige en lokale keuken, gerund door zoon & ouders. Mooi en rustig kader met zicht op de fruitgaarden van Beaumont. Hele jaar door druk bezocht.

Malaucène - La Chevalerie - 4km (blogpost - klik hier)Gelauwerde klassiek Provençaalse keuken in een magnifiek kader: Artistieke tuin met prachtig zicht op de kerk van Malaucène. Rustig gelegen.

EXTRA
Geen restaurant maar wel een lekker idee:
op zaterdagochtend verse oesters kopen aan de krantenwinkel, ze laten prepareren (geen meerkost!) en ervan genieten op het terras ernaast van 'Le Cours' met een fris glas wit of rosé!
Malaucène - Chez Laurette - 4km (blogpost - klik hier)Schilderijtjes op het bord. Maria, de chef, werd 2e in MasterChef in thuisland Roemenië. Gepassioneerd duo met Pierre in de zaal. Franse stijl op terras en binnen. Drukker gelegen aan de straatkant.

Malaucène - Pont de L'Orme - 4km (blogpost - klik hier)
Hedendaagse en zeer originele keuken. Prachtige presentatie in een mooi, hedendaags kader.

Entrechaux - L'ancienne Poste - 7km

Zeer traditionele Provençaalse keuken en kader.

Entrechaux - Le St Hubert - 7km

Gezellig tafelen onder de tonelle. Mooie, Franse keuken.

Le Crestet - La Fleur Bleue - 7km (blogpost - klik hier)Originele keuken met Oosterse invloeden. Nonchalante& unieke brocantesfeer. Verrassend rustig om toch aan een drukke baan gelegen te zijn. Gerund door een Nederlands koppel dat hier al 15 jaar woont.

Vaison-la-Romaine - Bistrot Du'O - 10km (blogpost - klik hier )

Verfrissende en moderne keuken in het Middeleeuwse gedeelte van Vaison.

Le Barroux - Gajulea - 10km

Klassiek Provençaalse keuken. Wijnen kan je zelf kiezen in hun wijkamer. Rustig gelegen met mooi uitzicht op de uitgesneden vallei.Binnenkort publiceren we ons lijstje met alle wat verderop gelegen favoriete adressen (en dat zijn er nog veel!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...