zaterdag 11 juli 2020

Vaison-la-Romaine * La Fête en Provence

In het oude Middeleeuwse gedeelte van Vaison-la-Romaine vind je helemaal bovenaan in het dorp een uniek koel terrasje waar de authenticiteit van afdruipt. Ideaal voor een aperitief of nonchalant etentje met twee.


Aan de andere zijde zie je een prachtig oud Middeleeuws dorpshuis, dat via een kleine doorgang toegang verleent tot een verfrissende binnenkoer waar het best aangenaam tafelen is met een groter gezelschap. Beiden horen toe aan het restaurant van La Fête en provence.







De keuken is vers, lokaal eenvoudig en zo vaak als mogelijk biologisch.

De bediening is vriendelijk maar kan af en toe chaotisch zijn. Concentreer u vooral op de rustige Middeleeuwse sfeer die de binnenkoer u gunt.





De wijnen zijn beperkt qua keuze, goedkoop geprijsd en zijn lokaal zeker goed gekozen.

Er is geen menu. 

Bij de voorgerechten gaat het voornamelijk om bordjes om met het gezelschap te delen. Ze stellen het u ook zo voor. Bomvol smaak en mooi gepresenteerd in mooie donkerblauwe borden van een potier uit Nyons. Prijzen tussen €12 en €20.








Bij de hoofdgerechten staat de grill op de binnenkoer centraal voor burgers, lam of entrecôte maar er is ook keuze voor een vegetarisch en visgerecht. Prijzen rond €20-25.


De desserts zijn smaakbommen, vers en origineel. Rond €8. Wij kozen de Baba au Rhum & choco-cafétaartje, maar de kids hielden het bij een klassiek ijsje.





 




Meer info:

La Fête en Provence
Place Vieux Marché
84110 Vaison-la-Romaine
Tél: 0490/36.36.43


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...