zaterdag 11 juli 2020

Caramel, l'agneau du Taulisson



Op 1 juli, inmiddels alweer 12 dagen geleden, verwelkomden we Caramel bij onze familie. 2020 is het jaar dat we ons wollige uitbreiden!

Bij de geitenboer baarde mama schaap, een brébis, 2 lammekes. Eentje gaf ze te drinken, het andere kreeg niks. Kwam het te dichtbij, dan kreeg het een stamp met de achterpoten.



De geitenboer voedde het op met de papfles met verse geitenmelk, aangezien zij ook kleintjes hadden. Op een avond passeerden de kinderen er, die er enthousiast over vertelden... het toeval wou net dat we 2 dames schapen zouden adopteren van een vriend van Maxime; misschien wilden we er wel een kleintje bij?!



Wij, die geen schapenervaring hebben maar er wel warm voor liepen, werden snel door iedereen gerustsgesteld... dat zou wel goed lopen!



Op een avondjogske passeerden ook wij bij de geitenboer en waren we helemaal vertederd door dat kleine wollige schaapje... ok, we zouden er iedereen plezier mee doen: in de eerste plaats het lammetje zelf maar natuurlijk ook de geitenboer, die het al meer dan druk genoeg heeft met alle andere geiten, schapen en koeien, en natuurlijk ook onszelf. Wat een unieke ervaring!


We kochten schapenbabymelk in poeder, konden een papfles van de geitenboer lenen, maakten de bench in orde als veilig slaaphok (voorlopig kan hij zeker nog niet bij onze 2 andere grote schapen, Vanille & Chocolat, slapen (meer foto's later ;-)) en zouden vooral voor veel liefde en aandacht zorgen. Et voilà, 1 juli kwam Caramel officieel bij ons wonen.



Wat een bijzonder moment! Het geluk straalt van mama Clarice af! Zij is vooral degene die zich het meeste over hem zal ontfermen en 's morgens en 's avonds pap zal geven. Een ideale oefeningen voor later!




Caramel zelf vindt dat allemaal goed. Hij volgt haar gedwee en is de camera duidelijk ook al gewoon.




De eerste nacht alleen in de bench vond Caramel niet top. Die verandering was te veel van het goede dus nu slapen de kids ernaast in de tent, zo is iedereen gerust en tevreden.




Een overload aan schattigheid en foto's ... want het zal snel groot zijn!




2020 is de memorabele zomer van het schaap!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...