vrijdag 19 augustus 2016

Culinair * Chez Laurette * Malaucène

Op de 'ringweg' van Malaucène ... oftewel de typisch Provençaalse dikke, oude platanenlaan die het oude centrum van Malaucène omringt, vind je één van onze favoriete (of meest geliefde) restaurants van ons dorp. Het ligt, wederom, niet naast al de andere restaurantjes aan de Cours des Isnards, het kloppende hart van het dorp, maar onderweg van de kerk of onze dorpshuizen ernaartoe. 

Chez Laurette ...

Ik schreef er ooit al eens over, om meer precies te zijn: hier in 2012. Er is ondertussen al heel veel veranderd en toch blijft dit een prachtige plek om te komen genieten. Slechts een straaltje zon geraakt op het heerlijke schaduwrijke terras, onder hun nieuwe abri. De verfijning waarmee de mooie tafels gedekt staan en het terras is aangekleed, vind je ook terug in hun gerechten. Terwijl de aankleding sober in grijze en beige tinten werd gehouden, zijn hun gerechtjes kleurrijke schilderijtjes. Het ziet er allemaal gewoon tè aanlokkelijk om er niet eens te gaan eten, alles zo perfect op elkaar aansluitend. 

5 jaar geleden was er hier nog een pizzeria bij Laurette maar sindsdien runnen Maria & Pierre samen de zaak. De pizza's zijn verdwenen maar de plek wist wel zijn gezellige sfeer te behouden. Hij, Pierre, heeft oog voor detail en belichaamt zijn métier. Hier kom je niets tekort en wordt je in de watten gelegd zoals het hoort. Zij, Maria, zorgt voor telkens weer een verrassend feest op uw bord met enkel de mooiste en verste ingrediënten. Een topduo zijn ze samen. 

's Middags eet je, zoals op heel veel plaatsen in Frankrijk, aanzienlijk goedkoper, maar zeker niet minder goed, dan 's avonds. De lunchmenu van 3 gangen geeft je per gang keuze uit 2 gerechten en kost €18. Wij laten ons graag verwennen en kiezen hier steevast voor. De menu wisselt vaak dus de kans dat je hier 2x hetzelfde eet is klein. Daarnaast kan je hier 's middags ook nog een vegetarische menu en een speciale menu met burgers of pasta bestellen. Voor de kinderen maken ze een mooie hippe hamburger met frietjes, allemaal vers en sluiten ze af met een ijsje of een dessert van het huis. De prijs ligt iets hoger (€12) dan in andere restaurants maar je krijgt er dan ook geen simpel frituurbord voorgeschoteld. De kids eten hier mee in stijl.

Op tripadvisor vind je héél veel meningen die de onze bijtreden (hier), al hebben we het niet altijd begrepen op meningen en foto's op het internet... maar dat schreven we al eens. Wat is het toch met punten gooien, ongezouten meningen spuien en bekritiseren zoals in al die TV-programma's?! Misschien is het best om het zelf te ontdekken?! Les goûts et les couleurs ne se discutent pas, n'est-ce pas?

Restaurant Chez Laurette


Avenue de Verdun
84340 Malaucène
Tél: 0033 6 74 77 8305
E-mail: chezlauretterestaurant@yahoo.fr
Site: Facebook / Restaurant Chez Laurette 

Open: 
vanaf de paasvakantie tot en met herfstvakantie:
alle dagen 's middags (best tussen 12u en 13u) 
en 's avonds (best tussen 19u en 20u)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...