zondag 14 augustus 2016

Malaucène * les artistes au village

Ieder 2e weekend van augustus wordt Malaucène omgetoverd tot een grote sfeervolle openluchtgalerij ... 'Les artistes au village' georganiseerd door Arpam!

Tussen onze werken door - binnenkort volgt er een update, beloofd - gingen we even de sfeer opsnuiven in het gezellige oude Malaucène. 

Inspiratievol is wel het minste dat je van zo'n 'expositie' kan zeggen, al die prachtige kunstwerken kunnen bewonderen temidden van die mooie authentieke Provençaalse dorpshuizen onder een stralende zon en een staalblauwe lucht ... zo kriebelt het nog meer om hier (Les Oliviers du Taulisson) alles tiptop in orde te krijgen èn met kunst en originele stukken onze ruimtes te verfraaien!

Ik nam geen foto's van kunstwerken of standen omdat we vinden dat het belangrijk is om het artistieke 'bezit' van een kunstenaar te vrijwaren van internetgesurf en alles wat daaruit voortvloeit ... Een kunstwerk moet je trouwens in 't echt kunnen bewonderen. Grondig kijken is ook belangrijk als je een goede stem wilt uitbrengen, want naast het zien en/of kopen van al dat fraais, kan je ook stemmen op jouw 3 favoriete artiesten, die dan op het einde van het weekend gehuldigd worden.

De originele eigenaar van ons huis, Le Taulisson, in Les Valettes, mr. Claude Wright, was ooit één van de winnaars van dit concours en een jaarlijkse standhouder. Zijn tekeningen trokken meteen ons oog toen we ons huidige huis bezochten. Vol lof over zijn mooie tekeningen van in en om Malaucène, trokken we onze stoute schoenen en vroegen we aan de eigenares - de heer in kwestie is helaas al overleden - of er een mogelijkheid zou zijn om deze kunstwerken te verwerven. We waren dan ook bijzonder trots toen we bij de officiële akte een mooie map met enkele van zijn originele tekeningen in ontvangst mochten nemen. Een ereplaats in één van onze kamers is dan ook een logisch gevolg!

Ik nam van vandaag wel een paar impressies mee als herinnering.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...