zaterdag 27 augustus 2016

Culinair * La fleur bleue * Le Crestet

La fleur bleue ... het adres staat al enkele jaren op mijn verlanglijstje. Bizar genoeg hadden we tot nog toe nooit de tijd of de moeite genomen om er echt eens te stoppen. Wat een zonde!

Ik verheugde me dan ook ten zeerste op een bezoekje aan dit typisch Franse restaurant, gecreëerd door een Nederlands koppel! Nu de combinatie van werken & genieten hier perfect loopt, hebben we niet zo vaak meer de neiging om onze mooie stek te verlaten, tenzij het ècht de moeite is  ...

Op een zonnige dag, haha, eender welke dag dus, fietsten we ernaartoe. Dat is trouwens één van de redenen waarom we hier nog niet vaker kwamen; met de fiets passeren we hier nooit! Het restaurant is gelegen aan de (drukke) verbindingsweg tussen Malaucène en Vaison-la-Romaine, in Le Crestet. In een oase van natuurlijk groen en veel authentiek blauw, waan je je in het echte douce France en merk je niets van de drukte daarbuiten ...

Er zijn ontzettend veel leuke details (brocante, handgemaakt, vintage & design - let bv. maar op hun mooie Iitala glaasjes!) die deze locatie bijzonder sfeervol maken, op een hele nonchalante manier. Wij zijn gewoon om onze dagen te spenderen onder onze tonelle van glycine (blauwe regen), maar hier zit je heerlijk koel onder de kiwibomen. Geweldig!

Ik nam uitgebreid de tijd om alles vast te leggen, terwijl we van onze lekkere apéro, met héérlijke rozemarijnnootjes, genoten op een (dan nog) leeg terras. Dat is nu eenmaal het voordeel als je ergens echt vroeg (12u) toekomt. Ik vind het een magische manier, waarop een terras zachtjes aan volloopt en er automatisch en zonder moeite een gezelligheid gecreëerd wordt door  tafelgangers allerhande,  die hetzelfde restaurant kozen om volop te genieten van het mooie Provençaalse leven.

's Middags kan je hier kiezen voor de menu met 2 of 3 gangen. Wat een heerlijkheid! Ik zou hier kunnen beschrijven wat we aten maar is het niet zoveel beter om dat zelf te ontdekken?!

De keuken is origineel, vol smaak en een absolute aanrader. De kids vonden het ook geweldig om mooi mee te genieten van eens een andere plat dan eentje gevuld met gefrituurd goeds.
De eigenares is vlot en gastvrij...

Wat wil een mens nog meer?!

Restaurant LA FLEUR BLEUE

Le Sublon, Le Crestet
Tél: 0033(0)490 36  23 45
E-mail: /
Site: www.lafleurbleue.fr

Open: 
maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: middag en avond
zaterdag: avond

zaterdag en zondag: middag op aanvraag

woensdag en zondag: gesloten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...