donderdag 15 december 2022

Vaison-la-Romaine * Le Beffroi




Een klassieker in Vaison-la-Romaine dat al jaar en dag bestaat ... ietwat gedateerd tot voor kort maar sinds deze zomer werd er volop nieuw leven geblazen in de kaart, in de keuken en in de equipe! De mooiste zichten op Vaison zijn natuurlijk nog steeds van de partij.


Wij gingen er deze zomer heerlijk lunchen tussen het werken (en sporten voor Clarice) door... reserveren is een absolute must. Er waren weliswaar veel tafeltjes nog vrij maar wie er spontaan dacht binnen te wandelen voor een heerlijke lunch was er aan voor de moeite.



Het charmante 3*hotel Le Beffroi & het restaurant La Fontaine kan je niet missen als je het oude Middeleeuwse centrum van Vaison-la-Romaine bezoekt. De beroemde fontein die steevast op de foto wordt genomen, ligt er pal tegenover. Pluspunt voor wie met de fiets komt: een mooie gratis parking pal voor de deur!



De typische Franse stadstuin met rozenlaars en groene schaduwplekjes lijkt zo uit een romantische filmset te komen. Het is er heerlijk koel, ook op de heetste dagen van het jaar. Binnen zijn er magnifieke oude elementen (met ernaast iets minder geslaagde interieurkeuzes maar misschien is verbetering wel in zicht) die een bezoekje waard zijn!

 

De kaart is beperkt. Geen menu's, enkel plats. Atypisch voor hier maar een heel bewuste keuze. 's Middags en 's avonds gelden dezelfde gerechten aan dezelfde prijzen. De equipe is jong en het eten is ook verrassend hedendaags met een hele smaakvolle en mooie twist! De lokale lekkerste wijnen zijn enkel per fles te verkrijgen.











Meer info:

Le Beffroi & La Fontaine
Cité Médiévale
84110 Vaison-la-Romaine
Tél: +33(0)490.36.04.71
Website: La Fontaine


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...