zaterdag 11 maart 2017

De eerste kersenbloesems...


Oooo... wat vinden we het fijn dat de lente er echt helemaal is - de temperaturen en de blauwe luchten hadden we al - ... het dagelijks ontluiken van nieuwe bloesemblaadjes, de zoete geuren ruiken en merken dat de bijtjes even blij ermee zijn als ons!







De kersengaarden die vroeg in bloei staan, steken fel af tegen hun kale collega's... zelfs hoog op de berg tegenover ons zie je de witte en roze vlaktes duidelijk aftekenen tegen het omringende groen en bruin (zoals steeds beter in 't echt dan op foto ;-)).



Onze gamins komen nu 2 dagjes per week thuis eten zodat we even als gezin ook van het zonnetje op ons terras kunnen genieten en een korte wandeling door de fruitgaarden kunnen maken...
ideaal om daarna de namiddag vol frisse moed aan te vatten!


Ook de blauw-paarse bloemetjes van de rozemarijn staat volop in bloei, in het wild en aan onze ramen.




In onze vallei wordt aan polycultuur gedaan, wat betekent dat we nog wel heel wat bloesems gaan mogen verwelkomen: latere kersen, abrikozen, pruimen, druiven, olijven, ...
een immer voortdurend feest voor alle zintuigen want daarna volgen alle oogsten!



Zelfs de kleintjes proberen uit alle macht hun bloemenpracht te laten zien! Op de achtergrond zie je één van de 9 gehuchtjes die ons Beaumont maken, het schilderachtige Pierlaud.





We kunnen oneindig veel foto's blijven nemen ... 
maar het leukste van al blijft het elke dag te zien veranderen.


De nieuwe knopjes staan al klaar om open te springen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...