woensdag 1 maart 2017

Renoveren * snoeien & zwembad

Si,Si, on continue...!


Dezer dagen kan je ons overdag nog steeds in de tuin vinden. Een goede en volledig afgewerkte voor & na is dan helaas niet zo makkelijk te maken. 

We besloten enkele minstens 50 jaar oude kanjers van eiken te vellen om verscheidene redenen:
weg met de overvloedige bladerval, welkom aan meer zon aan het zwembad en een kans voor de andere bomen & planten om eindelijk adem te halen...


 

Nu, natuurlijk was dat weer eenvoudiger gezegd dan gedaan, maar kijk, eens alles gehakt, gekliefd en (gedeeltelijk) opgekuist, ben je al snel vergeten wat een immense klus het wel was.
Aan het zwembad werden alle tegels uit hun bedding gehaald, gekuist en in een nieuwe bedding op een niveau hoger gelegd.
Tevens kozen we ervoor nog wat bomen rondom het zwembad te vellen en plaats te maken voor jonge cipressen, een gezaaid pelouske en wat lavendel. Het doorkijkhekje behielden we om het zicht niet te belemmeren op de omringende natuur, die alleen maar weer mooier zal bloeien. (We zijn immers verplicht als B&B om sowieso die omheining te behouden.)Aan de andere kant van het zwembad kuisten we een immens eikenbladerdek weg en vervingen we dat door verse hortensia's & hibiscussen. Hier haalden we het bestaande hek weg en vervingen het door een sfeervoller kastanjehekje met zwartgelakte palen.

 
 

En nu rest ons enkel nog om onze vingers te kruisen en veel liefde & geduld in onze tuin verder te steken zodat alles weelderig bloeit tegen dat onze gasten arriveren!


Ook de volgende dagen werken we hier weer naarstig voort, maar we vonden het best toch al even leuk om te zien hoe dat nu al staat met onze nieuwe ligzetels en tuinmeubeltjes ... ;-)
Het kan er alleen maar beter op worden als alles begint te groeien en ons zwembad weer zijn helderblauwe kleur krijgt!


En na een zonovergoten periode van 15dagen met geen wolkje aan de lucht, besloten de wolken vandaag toch te 'photobomben' net voor de zon helemaal onder was... djuu, toch! Nieuwe, afgewerkte en verblindend foto's volgen uiteraard later nog.

 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...