woensdag 8 maart 2017

Renoveren * de traphal


Vandaag legden we de laatste hand aan de traphal, waar we hier al een glimp van lieten zien en vertelden over de veranderingen in vloerbekleding...

Deze week werden de muren van onder tot boven in de witte verf gezet en de leuning werd zwart gelakt.

Nu past de traphal die enkel naar de kamer Tanche (zie hier & hier) leidt, goed bij de rest van onze inrichting: natuursteen, wit voor de muren, zwart voor de metalen details en gebroken wit voor het houtwerk van ramen & deuren.

 

Als verlichting traditionele witgeverfde schelpen en beige teti's.

 

We vertelden al tot vervelens toe hoezeer we houden van eenvoud en minimalisme, dus kozen we hier ook voor weinig maar krachtige decoratie. Er kwamen zwarte kaders te hangen. De kleintjes werden voorzien van de prachtige tekeningen die de, inmiddels overleden, vorige eigenaar, Claude Wright heeft gemaakt. Op de tekeningen zie je verschillende gedeeltes van het oude dorp van Malaucène. Hij won er ooit zelfs meermaals de hoofdprijs mee op de artiestenmarkt in Malaucène, het eerste weekend van augustus (zie hier) en we zijn dan ook bijzonder blij dat we deze kunstwerken cadeau kregen.


In de grote kaders enerzijds de oude affiche van Beaumont en anderzijds oude brodeermagazines uit 1932, die we kochten bij een dame uit Malaucène.Op de foto's zie je de deuren van kamers Tanche & Picholine, die nieuwe zwarte klinken kregen. Kamer Tanche is nu ook helemaal af want de deuren hangen erin, de Dots-haken van Muuto kregen een plaatsje aan de muur & het DLM-tafeltje van Hay staat nu bij de schommelstoelen op het terras.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...