woensdag 22 maart 2017

Renoveren * het terras van de Picholine


De lente is nu helemaal officieel in het land - al lijkt het al meer dan een maand zo - en dat doet onze groene vingers nog meer kriebelen ...

We hadden eigenlijk nog steeds geen privéterrasje aangelegd voor onze Picholine dus dat kwam goed uit ;-)

Er stond nog wel een bric-à-brac-houthok met veel ditjes en datjes dat afgebroken moest worden, maar dat doen we graag...Het terrasje an sich was zeker niet het grootste werk dat we hebben verricht maar het was fijn om naast de verfraaiing, vergroening en lenteschoonmaak in de tuin - waarvan de resultaten pas binnen enkele weken duidelijk zullen worden als alles echt helemaal in bloei staat - ook iets nieuws te mogen maken.


 


Het terrasje werd aangelegd op een plek in het eikenbos waar altijd wel een dik of dun streepje zon valt. Ons lijkt het ideaal als koppel om èn schaduw èn zon te hebben;  het stereotiepe man-vrouw schaduw-zon verhaal.

We kozen voor romantische witte Franse tuinmeubeltjes die mooi passen bij deze overwegend witte kamer, Picholine. Het uitzicht op zich heeft bij ondergaande zon ook wel iets romantisch... de grootste Dentelle de Montmirail, de St Amand, kijkt van verre goedkeurend toe.


 


Op een betonplaat werden concassésteentjes gelegd en rondom werd het nonchalant (maar vast) afgeboord met natuurstenen, zoals in de rest van de tuin.De lavendelplantjes die daarrond zullen geplant worden, komen vandaag toe maar gisteravond huldigden we al het terras even in. Kwestie van testen of de wijn er goed tot zijn recht komt... toch belangrijk voor onze gasten!Ook fijn om op dit terras, vergezeld van wat lekkers, nog eens te bladeren door de Côte et Provence èn om mijn eigen artikel over Caritas & de Cave de Beaumont-du-Ventoux nog eens onder de loep te nemen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...