woensdag 15 maart 2017

Renoveren * Aglandau - kamer 2
Het heeft het langst op zich laten wachten maar vandaag is de 2e slaapkamer van onze familiekamer Aglandau af.


We startten met enkele buitenplaatjes want langzaam maar zeker groeit ook de tuin mee, met het graspleintje, de lavendels, de nieuwe witte glycine en de hortensia's... Piepklein maar vol verwachting om zich in alle glorie te laten zien binnen enkele weken!

Het rechtse raam op de foto is dat van de 2e slaapkamer van onze Aglandau.


De reden waarom we zo lang twijfelden om ze af te werken, was de bestaande ruimte zelf. Ideaal archtitecturaal voorzien voor 2 bedden maar wel op Franse maat, nl. 1m90 in lengte. We zijn tegenwoordig in de Noordelijker gelegen landen echter 2m gewoon, dus zorgde dat voor twijfel: òf we zochten ons 2 Franse en dus kortere bedden òf we gingen voor een stapelbed.

Het werd uiteindelijk dus optie 2.


We voegden ook een comfortabele zetel toe die indien nodig kan omgevormd worden tot een degelijk 3e bed. Erboven kozen we de handgemaakte pendule, Flock mobile van Bookhou, die met zijn abstracte vogels een bewegende en speelse toets geeft aan de ruimte.


Deze kamers zijn gelegen aan de Oostzijde van ons huis en daar komt de zon dus op. Tot 's avonds blijft echter op het eigen privéterras de zon aanwezig. Op de kamers daarentegen wordt het door de dikke natuurstenen nooit te warm en als dat toch het geval is, hebben we gordijnen en luiken, die de zon weg kunnen houden.


In deze 2e slaapkamer maakten we dus een stapelbed met nachtkastjes, waar een extra stopcontact is zodat wekkers, smartphones of dergelijke niet hoeven gemist te worden. Op de nachtkastjes staan tevens heruitgegeven witte Dalù's, terug een ontwerp van Vico Magistretti uit de jaren '60, door Artemide, net als de Teti's die je overal in ons huis ziet terugkomen. Het hele bed werd losjes in de parelgrijze badigeon gezet.
Omdat hier het vaakst kinderen zullen slapen, voegden we een beetje kleur toe. Naast licht houten tinten, zoals in de rest en de 1e slaapkamer van de Aglandau, kozen we zacht oudgroen wat mooi aansluit bij de naam van de kamer en dat doet de witte en grijze tinten wat verzachten... 

 

De prachtige groene lamp is de handgemaakte Wavelamp van het Nederlandse Studio Snowpuppe..."we want to inspire people to take small steps to new adventures" en laat dat exact zijn wat ze met ons deden!

In de typische Provençaalse ingemaakte kast, de placard, is er voldoende ruimte voor koffers en  kledij maar ook voor een koelkastje (iets groter dan de andere kamers omdat dit de familiekamer is).


Ook de privégang die deze kamer met de andere slaapkamer kreeg een make-over en is nu helderwit met beige. We kozen 3 prachtige schilderijtjes van Saar Manche uit, een luiaard, een luipaard & een schildpad - in onze ogen staan deze met een knipoog symbool voor SLOW LIVING, iets wat we onze gasten hier graag willen laten ervaren - ook in lichthouten kaders, die hier helemaal tot hun recht komen.


 

Zo zag het eruit voor & tijdens:Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...