zaterdag 18 februari 2017

Zwemmen, plonsen & wateren om en in Malaucène

Toen we vorig jaar begonnen met het verhuren van onze Maison & Maisonnette, vonden wij het belangrijk om onze gasten een idee te geven van waar er kan geplonsd worden in onze omgeving, want bij warme zuiderse dagen wordt er door iedereen al graag eens de verkoeling van de waterkant opgezocht... om te plonsen, te verfrissen, zwemmen, spectaculaire uitspattingen te doen of gewoon wat te genieten!

Nu we steeds vaker de vraag krijgen naar de 'waters' in onze omgeving, geven we graag via onze blog kort enkele van onze tips mee om de mooiste (natuur)waterplekjes in onze nabije buurt te ontdekken.

Het was best moeilijk om hier geen al te privéfoto's te posten, maar wel een redelijk goed beeld te geven van de desbetreffende locatie... dus verschijnen er af en toe wel nog foto's met onze kleinere kindjes ;-) 

De belangrijkste tip is: ga ze gerust zelf ontdekken!

Source du Groz/seau in Malaucène

44°10'01.4"N5°08'54.8"E

Op 1,5km van Malaucène, ook te voet te doen via de oude papeteriesite, vind je de source du Grozeau, op de klim naar de Mont Ventoux. Klein maar continu lopend bronnetje aan de voet van de klim van de Ventoux, met een glashelder meertje eraan. Ijskoud water (11°C) gedurende het ganse jaar, maar héérlijk verfrissend. Mooie picknickplek ook, van waaruit verschillende wandelingen starten.


Lac du Paty in Caromb

44°08'04,2N 5°06'54,4E

Op een 6tal km van Malaucène vind je het stuwmeert(je) van Paty. Een verkoelende plek in de bossen tussen Malaucène en Caromb. Officieel is zwemmen niet toegelaten maar veel mensen komen hier toch wel pootjebaden en koel picknicken. De barrage zelf dateert al van de 18e eeuw en is de op één na oudste van Frankrijk. Ook prachtig om hier rond te wandelen naar de Chapelle.
EDIT zomer 2017: het zwemverbod is opgeheven. Voor meer foto's, zie ook deze blogpost.Pont Roman in Entrechaux

44°13'45.0N 5°08'11.7E

Op 8,2 km van Malaucène, 10min. met de wagen of een halfuurtje met de fiets.

Een heerlijke plek aan het water van de Ouvèze, onder een oude Romaanse brug. Je vindt er schaduw- en zonneplekjes, stilstaand en snelstromend water. Een plek waar je gerust een hele dag kan doorbrengen. De kids hebben veel verschillende plekjes om te zwemmen, spelen, schuiven van de rotsen of zelfs om te springen van de rotskant.
We schreven er hier en hier ook al over.

Het meer van Mormoiron – Plan d'eau – les Salettes

44°04'13,5”N 05°11'39,8”E

Op 20km van Malaucène.

Tof meertje met prachtig zicht op de Zuidzijde van de Mont Ventoux, gelegen aan een prachtig bos om in te wandelen of mountainbiken. Aan het meertje werd een strand aangelegd, waar je vrij kan picknicken, luieren en spelen. Gratis toegang. Je kan in het restaurant terecht voor drankjes, lunch of ijsjes. Hier bevindt zich ook een adventureparcours in het aanpalende bos.


Gorges du Toulourenc * start in Veaux - gehuchtje van Malaucène

44.215008N 5.213867E

Op 12 km van Malaucène, ligt de kleine hameau de Veaux. Hier vind je de Toulourenc. Op de grens van de Drôme en de Vaucluse, stroomt deze Toulourenc, een bijna nooit uitdrogende rivier die bevoorraad wordt door bronnen op de Mont Ventoux. In de gorges van de Toulourenc kan je prachtige verfrissende en mooie wandelingen, wadend door het water, maken. Je kan na de wandeling erdoor, terugkeren via de GR naar je startpunt. Reken op 3-4u voor dit parcours.Uiteraard kan je ook in de omliggende zwembaden terecht:

Spa-Ventoux-Provence in Malaucène

Op wandelafstand van het centrum van Malaucène, kan je terecht in het Spacenter voor een uitgebreide zorgbehandeling, aqualessen, sauna- en hammambezoek, of gewoon om wat te relaxen aan het binnenzwembad of in het bubbelbad. Je kan er ook heerlijk lunchen in het aan te raden restaurant Hangar N°1. Hele jaar door geopend.
Tarieven verschillen volgens de gekozen opties.


Piscine municipale in Vaison-la-Romaine

44°14'36.5N 5°4'23.6E

Op 9km van Malaucène. Enkel open van begin juni - eind augustus. Openbaar openlucht zwembad in Vaison-la-Romaine, met verschillende zwembaden: een plonsbad, een echt zwembad, een hoge springplank, een speelbad en veel zonneplaats. Op een prachtige plaats gelegen, naast de Romeinse sites.
Tarieven: Volwassene €2,5 ; kind (6-11jr): €1,40; kind (<6jr): gratisPiscine municipale in Bédoin

44°07'28.6N 5°10'22.6E

Op 13km van Malaucène. Enkel open van midden juni- eind augustus. Openbaar openlucht zwembad in Bédoin, met 3 zwembaden: een plonsbad, een echt zwembad en een speelbad en veel zonneplaats. Als je wil lunchen, kan je in hun snackbar terecht. Wil je buiten het zwembad lunchen, vraag dan een stempel om later terug binnen te kunnen komen zonder bij te betalen.
Tarieven: Volwassene €2,4 ; kind (6-11jr): €1,60; kind (<6jr): gratis

Onderstaande foto werd genomen op één van de laatste dagen van ons jaartje weg, toen alle andere kids nog schoolplicht hadden ;-) Lucky us!Nyonsoleïado in Nyons

44.358980N 5.141086E

Op 25km van Malaucène, een halfuurtje rijden. Verschillende buitenzwembaden en speelgelegenheden met lig-en picknickplekken, maar ook glijbanen en stranden. Voor alle leeftijden vind je hier wel iets. Er is ook een snackbar. Open van midden mei tot midden september.
Tarieven: Volwassene €5 ; kind (6-15jr): €3,80; kind (<6jr): gratis


Splashworld in Monteux

44.02047N 4.965447E

Op 27km van Malaucène, een halfuurtje rijden. Open van begin juni tot begin september. Dit is het eerste thematische waterpark van Frankrijk. Er zijn veel waterattracties, waarvan sommige heel spectaculair en sommige speciaal voor kleine kinderen, dus voor alle leeftijden. Het is een volledig ecologisch verantwoord park in een groot natuurdomein. Je kan er picnicken of ter plekke eten bestellen. Je vindt er tevens de grootste surfsimulator van Europa (beperkt gedeelte van de dag gratis te testen, anders een aparte entrée).
Tarieven: Volwassene €28 ; kind (4-12jr): €19,5; kind (<4jr): gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...